Fotball

Kona til Bruttern blir styreleder i klubben der Kåre ble frosset ut

– Klubben står hjertet mitt veldig nært, og jeg vet at det samme gjelder for Kåre.

Enda en Ingebrigtsen i Glimt: Hege Leirfall Ingebrigtsen kan bli styreleder i Bodø/Glimt. Foto: Glen Musk

 • Lars Christian Berg-Hanssen

Hege Leirfall Ingebrigtsen er kona til RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, og fikk nylig tilbud om å stille til styreledervervet i Bodø/Glimt. Før hun sa ja til tilbudet, snakket hun med ektemannen sin.

– Kåre var utrolig støttende og positiv til at jeg skulle si ja til å bli styreleder i Bodø/Glimt. Vi diskuterer mye fotball hjemme, og jeg har holdt på med idretten i mange år. Når dette tilbudet kom, fristet det for mye til å si nei, forteller Leirfall Ingebrigtsen.

Les også

Derfor er Spalvis-avtalen ennå ikke i boks

Ble presset ut av Glimt

Kona til «Bruttern» har en mildt sagt imponerende CV. Hun har 11 års erfaring fra Norges Fotballforbund, og ble i 2010 valgt inn som tidenes yngste visepresident i NFF, etter først å ha bidratt i fire år som styremedlem.

Til daglig jobber hun som personalsjef for en bedrift i Trondheim, men tror ikke pendlingen blir noe problem.

– Jeg har gitt beskjed til Glimt om at jeg kommer til å bo i Trondheim, og kan ikke være i Bodø hele tiden. Samtidig reiser jeg mye i jobben, og tilbringer mye tid i Bodø, så jeg kommer til å være der jevnt og trutt.

Gikk til klubbpresidenten og krevde å få gå til RBKRBK-kapteinen: - Vi kan ikke bare selge spillere, og så hente inn utviklingsobjekter

Kåre Ingebrigtsen var trener i Bodø/Glimt fra 2008 til 2011. Når han forlot de helgule fra Bodø, var det etter mye bråk og mange mente at Bruttern ble presset ut av Glimt. Det har ikke Hege noe problem med den dag i dag.

– Ting burde kanskje blitt gjort på en annerledes måte da, men verken jeg eller Kåre har hatt noen negative følelser angående Glimt. Jeg er Bodø-jente, og klubben står hjertet mitt veldig nært. Jeg vet også at Kåre er veldig glad i Glimt.

– Kunne ikke fått noen bedre

Benn Eidissen er leder av valgkomiteen i Bodø/Glimt. Han skryter stort av det som kan bli klubbens nye styreleder.

– Historien til Hege som leder innenfor fotballen er stor. Det er ingen i Bodø, og få i landet, som er i nærheten av henne der. I tillegg har hun et fantastisk nettverk!

– Jeg tror ikke vi kunne fått en bedre kandidat til dette vervet. Jeg er utrolig glad for at hun sa ja, sier Eidissen.

Her er RBKs nye spiss: - Trodde han var uoppnåelig for oss

Ikke noe habilitetsproblem

Det har vært snakk om et habilitetsproblem i forhold til at Leirfall Ingebrigtsen er kona til RBK-treneren, men etter en ryddig prosess er hun sikker på at det ikke blir noe problem i det hele tatt.

– Jeg har snakket med både Kåre, Tove Moe Dyrhaug i RBK, og fotballpresidenten Terje Svendsen om det. Ingen av dem så på det som noe problem, og det gjør heller ikke jeg.

– Ser man på historien til klubbene i mellom så kan det jo fort hende at det blir spilleroverganger mellom Glimt og RBK. Da får jeg heller vurdere å melde meg ut av den prosessen, og la noen andre av de kompetente menneskene jeg får rundt meg til å ta seg av det, avslutter Leirfall Ingebrigtsen.

Les mer om

 1. Bodø
 2. Bodø/Glimt
 3. Kåre Ingebrigtsen
 4. Fotball
 5. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Opprykk kan skape problemer: RBK-sjefens kone vurderer å gi seg som styreleder

 2. FOTBALL

  Hun ber flere kvinner våge å ta toppjobber i herrefotballen: – Vi kan ikke stå med luen i hånden

 3. FOTBALL

  Ingebrigtsen snakker ut: Tar et kraftig oppgjør med måten han ble sparket på

 4. FOTBALL

  Ingebrigtsen selger huset på Øya i Trondheim

 5. FOTBALL

  RBK er seriemestere 2017: Slik ble Bruttern historisk

 6. FOTBALL

  Så nære var «Gamsten» å bli Glimt-spiller