Real Madrid trosser Ronaldo og sparker treneren

Carlo Ancelotti er ferdig i klubben.

Carlo Ancelotti forlater Real Madrid.

Spekulasjonene har herjet den siste tiden, men mandag kveld ble den endelige avgjørelsen om Carlo Ancelottis fremtid som Real Madrid-trener tatt.

Klubbpresident Florentino Pérez informerte Ancelotti om at italieneren ikke får fortsette i klubben under et møte mandag.

Pérez bekreftet avgjørelsen på en pressekonferanse like etter klokken 20 mandag.

Pérez sa at det hadde vært «en vanskelig avgjørelse» for klubbledelsen.

— Men vi har ikke kommet til Real Madrid for å ta enkle avgjørelser, men for å ta de avgjørelsene vi mener er de beste, sier Pérez.

— Carlo er en del av vår historie fordi han var med å vinne vår tiende Champions League-tittel, men nå mener vi det er riktig å tilføre nye impulser.

Så sent som lørdag ga Ancelotti det norske stjerneskuddet Martin Ødegaard debuten for A-laget.

Benitez?

Nå vil spekulasjonene om hvem som leder Real Madrid neste sesong nå bristepunktet i spanske medier.

Jürgen Klopp, Zinedine Zidane og Rafael Benitez har vært nevnt som mulige Ancelotti-erstattere tidligere.

På pressekonferansen uttalte Pérez at den nye hovedtreneren blir presentert neste uke.

Han uttalte også at det er «en fordel» om den nye treneren snakker spansk, noe som kan tolkes som et hint om at det er Rafael Benitez som er ønsket.

Benitez har i år ledet den italienske storklubben Napoli, men hadde stor suksess i spansk fotball med Valencia like etter årtusenskiftet.

Han starter trenerkarrièren i nettopp Real Madrid, da han ledet klubbens B-lag på 90-tallet.

Les også

Sjekk Ronaldos stikk til Real Madrid-ledelsen

Ronaldo støtter Ancelotti

Beslutningen om å sparke Ancelotti vil skape sterke reaksjoner i Real Madrid.

Storavisen Marca har publisert resultater fra en spørreundersøkelse som viser at majoriteten av klubbens medlemmer ønsket Ancelotti videre.

roonny.PNG

I tillegg har flere spillere gått ut og støttet Ancelotti, deriblant venstreback Marcelo og Luka Modric.Aller mest tydelig var klubbens største stjerne Cristiano Ronaldo. Han publiserte et bilde sammen med Ancelotti etter lørdagens seier over Getafe.

I bildeteksten var Ronaldo klokkerklar:

«Stor trener og fantastisk person. Jeg håper vi jobber sammen neste år.»

Capello fikk sparken etter seriegull

Klubbpresident Pérez er kjent for sine kompromissløse avgjørelser, og har enkelte spanske medier blitt fremstilt som en slags diktator i Real Madrid.

Carlo Ancelotti ble hyllet da han ledet Real Madrid til Champions League-suksess forrige sesong. Det var storklubbens tiende tittel i turneringen, en triumf klubbens supportere hadde ventet lenge på.

Et drøyt år etter den enorme triumfen er altså Ancelotti ferdig. Denne sesongen holdt det ikke at italieneren ledet klubben til semifinale i Champions League og andreplass i serien.

Det er heller ikke første gang Real Madrid sparker trenere som har hatt suksess i klubben.

Kroneksempelet kom i 2007, da den italienske stjernetreneren Fabio Capello fikk sparken, selv om han ledet Real Madrid til seriegull.

Også sparkingen av José Mourinho i 2013 ble i visse kretser sett på som streng. Portugiserens mange kontroversielle utspill hadde nok vel å merke fremskyndet den avgjørelsen.