Fotball

Rosenborg-keeperen hylles: - Han er en matchvinner

André Hansen holdt Steaua ute da RBK trengte det som mest.

LEKENT: Det er ikke rart at André Hansen var i humør til å skjære noen grimaser etter kampslutt mot Steaua. Rosenborg er så godt som klare for Europaligaen etter 3-0-seier på bortebane.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Steaua Bucuresti-Rosenborg 0-3

BUCURESTI: Rosenborg vant til slutt 3-0 på bortebane mot Steaua, men det var lite som tydet på det i store deler av kampen. Steaua styrte det meste og da de presset som mest i første omgang, var André Hansen der han skulle være. Han reddet flere langskudd og plukket også ned flere innlegg, og etter kampen ventet det skryt.

Les også

Tapte for Rosenborg - så skal det ha klikket fullstendig for klubbeieren

— De la press på oss og hadde en del skudd som André håndterte. Han var helt konge i feltet og plukket det som var. Han gjorde en strålende kamp og vi har en matchvinner der. André er erfaren og det er viktig å ha keepere som trives når det er så trøkk som det er her, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

HELDIGE OG GODE: Rosenborg sikret seg et ypperlig utgangspunkt foran returkampen etter en solid seier i Romania.

— Han hadde en god dag på jobb. André er en god keeper og det er trygt å ha han bak seg. Han var ivrig og det virket som han hadde noe uppgjort med stanga en periode, sier Pål André Helland og viser til da Hansen ble liggende nede etter å ha smelt inn i stolpen på en redning.

Ble offer for pipekonsert

Selv var Hansen godt fornøyd med egen innsats, men var nøye med å skryte av lagkameratene også.

— Det var stort sett en solid prestasjon. Det var mest langskudd og de skal du ta, men man må jo være der og ta dem. Det handler om å gjøre jobben og det klarte jeg i dag. Totalt sett var det en kanonprestasjon av alle som var utpå der, sier han.

Les også

Ekspertene jubler: - En merkedag for norsk fotball

Hansen ble raskt en upopulær mann blant hjemmesupporterne på National Arena i Bucuresti og måtte tåle pipekonsert hver gang han hadde ballen. Ikke bare fordi han stoppet alt av Steauas forsøk, men også fordi han benyttet hver mulighet han hadde til å bruke tid.

— Når du spiller borte bruker manlitt tid, spesielt i starten. Jeg prøverå holdedet innenfor rimelighetens grenser, men deter slik supporterne er her.Men de var også sjenerøse nok til å gi oss stående applaus da vi gikk av banen, så det setter vi pris på, sier han.

Selvtilliten avgjorde

Selv om det var Steaua som var det desidert beste laget i første omgang, forteller Hansen at laget var godt fornøyde med å ha 0-0 på bortebane. Det var selvtilliten de fikk av det, som gjorde at de gikk ut etter hvilen og scoret tre mål.

— Vi hadde en god slagplan og god erfaring fra kampen mot Debrecen, der vi også kom litt skjevtut. Da vi klarte å blimer nøyaktige i andre omgang, er vi stort sett dødelig effektive, sier Hansen.

- Fortsatt ikke avgjort

Hangir skryt til Steaua, som stoppet Rosenborg før hvilen og som han kalleret av de beste lagene de har møtt i år.

-Men da det åpnet seg i andre omgang, spesielt etter 1-0-scoringen, så fikk vimulighetenevi hadde settfoross etter å ha studert dem påvideo, sier Hansen og skryter av forberedelsene som gjorde at de hadde kontroll på hva som ventet dem.

- Hvordan ser du på returoppgjøret?

— Det blir en ny tøff dyst. Når vi kan vinne 3-0 her, så kan de vinne 3-0 på Lerkendal også

Les også

  1. Rema stanset samarbeidet, Rema-kjøpmenn gir penger

  2. Fagermo om Odds sjokkåpning: - Førsteomgangen er eventyrlig

  3. Derfor ble ikke Helland tatt av tidligere

  4. Southampton slet mot Midtjylland

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK