Fotball

På denne tabellen ligger TIL desidert sist: – Det stinker OBOS-liga av Tromsø

Eurosport-ekspert ville hatt en flau smak i munnen om han var Tromsø-spiller i 3–0-tapet for Sandefjord.

IKKE IMPONERT: Christian Gauseth mener TIL-spillerne bør være flaue etter kampen til Sandefjord. Til høyre er Kent Are Antonsen, Gjermund Åsen Simen Wangberg og Jostein Gundersen.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

Gutan tapte i går på bedrøvelig vis 0–3 borte i nøkkelkampen mot Sandefjord.

I Eurosport-studio satt Christian Gauseth og var lite imponert.

– Én ting er at TIL har tatt lite poeng, men hvis det hadde vært noe i prestasjonen som hadde vist at «her er det noe på gang» hadde det vært grunn til optimisme. Slik laget fremsto går, så er man langt unna. Hadde jeg vært Tromsø-spiller i går, ville jeg gått i garderoben med en flau smak i munnen, sier Gauseth til iTromsø.

Med tapet er TIL fortsatt på 15.-plass i Eliteserien – nå bare ett poeng foran Viking. Opp til Kristiansund (som møter Vålerenga mandag kveld) på kvalikplass er det tre poeng. Opp til Strømsgodset på trygg grunn, er det fem poeng. Riktignok har drammenserne en kamp mer spilt.

– Det ikke bare lukter, men stinker OBOS-liga av Tromsø, sier Gauseth.

Les også

TILs millionspiss etter null mål i Sandefjord: – I dag ser vi ikke ut som et lag

– Mangler kvalitet

Etter at TIL slo Rosenborg 2–1 på Lerkendal 16. mai, har Gutan vært det dårligste laget i Eliteserien. TIL har kun tatt to poeng på de syv siste kampene. Odd er nest dårligst med fire poeng på syv kamper. (Trykk på hovedbildet øverst i saken for se formtabellen.)

– Det er rett og slett kvalitet det går på. Godset er mye bedre enn de tre lagene som ligger nederst i Eliteserien, mener Gauseth.

– Det er ingen av spillerne på Kristiansund, Tromsø eller Viking – bortsett fra Samuel Adegbenro – som hadde spilt seg inn på laget til Strømsgodseth.

Den tidligere Alta-spilleren mener TILs nye trener, Simo Valakari. har fått en tung bør plassert på skuldrene sine.

– Den sportslige ledelsen i Tromsø har byttet ut Bård Flovik, fordi de mener han ikke har fått ut kvaliteten i spillermateriellet. Men Valakari kommer overhodet ikke til dekket bord. Ikke er det kniver, gafler, saltbøsse og pepperkverner der. Det er små tallerkener, billedlegger han.

Les også

TIL-spiller om den nye treneren: – Vi må ikke tro at han kommer inn og berger oss som Jesus eller Moses

– Kan skjemmes om han vil

Vikartrener Truls Jenssen sier at det er «ingen i TIL som legger seg og dør», selv om det er blitt syltynt med poeng i det siste.

Han svarer slik på kritikken fra Christian Gauseth:

– Jeg har truffet Gauseth i et par positive runder og et par negative runder. Heldigvis er det ikke han som driver TIL. Han kan skjemmes om han vil, men vi står oppreist alle sammen i TIL. Det Gauseth sier vitner om en som velger å gi opp, sier Jenssen.

Gauseth mener imidlertid at TIL kan berge plassen.

– Eliteserien 2017 er så jevn. I går slo Viking Odd 2–0 borte. På papiret var det den nest vanskeligste kampen før sesongen. Hvis Tromsø hoster opp et par seire, er det muligheter. De er på ingen måte fortapt, sier Gauseth.

Før han kjapt legger til:

– Men det er bekymringsfullt at de i siste kamp før ferien, med ny trener på tribunen, ikke presterer bedre. Det er jo da du skal vise at «det er meg du skal se på når du skal ta ut elleveren».

Truls Jenssen sier at ingen «unnskylder seg i TIL og at vi har erkjent tapet».

– Det er synd vi ikke fikk mer til. Vi hadde god kampstemning på forhånd, men så fikk vi den verst tenkelige starten. Det er litt typisk at alt går imot oss, sier treneren.

Valakari møter Gutan til sin første trening 27. juli. Da har han noen dager på å få satt sitt preg på laget før hjemmekampen mot Molde 6. august.

Mannskapet til Ole Gunnar Solskjærs er for øvrig best på formtabellen.

iTromsø har foreløpig ikke fått tak i TIL-kaptein Simen Wangberg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Bård Flovik
 2. Eliteserien
 3. Eurosport
 4. Tromsø
 5. Kristiansund
 6. Odd