Fotball

- Vi er nordlandsmafiaen

Anders Konradsen (Bodø) scoret. Pasningen kom fra Morten Gamst Pedersen (Vadsø). Nordnorsk samspill berget Norge.

svp://19210?view=ap
  • Ragnmhild Harbo (video)
  • Kurt B.M. Haugli

ULLEVAAL (Aftenposten.no): — Vi er nordlandsmafiaen på landslaget. Og ja vi er en gjeng som har det mye moro, sa Anders Konradsen. Han var en av Norges beste mot Russland og han scoret sitt første mål på landslaget.

Etterpå smilte bodøværingen som til daglig spiller i franske Rennes. En stund var det fire nordlendinger på banen. De to tidligere nevnte hadde selskap av Tom Høgli (Skånland i Troms), Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø) og Stefan Johansen (Vardø). I tillegg hadde den en trener fra Gratangen i Troms.

Koste seg på banen

— Jeg koste meg der ute. Jeg var glad for å få sjansen. Vi møtte et godt lag og tidvis var det tungt, fortalte Konradsen etter kampen.

Det hadde blitt tyngre med et tap.

— Dette viser hva som bor i oss og vi viser at vi fortsatt er tro mot systemet vi skal spille. Vi fortjente ikke å tape denne kampen, fortalte Konradsen.

Har mye å gå på

Kampen mot Russland var på mange måter et langt steg i riktig retning for Høgmo etter det ydmykende tapet mot Frankrike for fem dager siden. Mot Russland stilte han med en rekke spillere som ikke var med på 0-4 nederlaget i Paris.

— Vi hadde en rekke spillere i nye roller. Det realsjonelle spillet har ikke satt seg, sa Høgmo etter kampen.

Han var på mange måter fornøyd med kampen, men ikke at Norge lå under med 0-1 bare etter tre minutter.

— Vi kan ikke fortsette å komme under tidlig i kampene. De tre siste årene har landslaget kommet under ekstremt mange ganger, og under meg har det skjedd hver gang. Det kan vi godt slutte med, sa Høgmo.

svp://19210?view=ap

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball