Fotball

Arendal leder med 11 poeng: - Nedtur om vi ikke rykker opp

Knut Tørums menn vant 5-1, Fløy tok en sjelden seier, mens Vindbjart tapte stort. Les alt om sørlandslagene i 2. divisjon her.

Knut Tørum og Arendal befester sin plassering på toppen av tabellen.
  • Nicolai Olsen
    Fædrelandsvennen

ARENDAL – ASKER 5-1, FLØY – ØRN-HORTEN 4-3, BÆRUM – VINDBJART 3-0

— Om man skal rykke opp til 1. divisjon, må man hele tiden nærme seg det nivået. Vi har hele tiden vært opptatt av å utvikle oss videre, slik vi skal holde 1. divisjonsnivå på trening. Dermed har vi møtt bedre motstand på trening enn i flere av kampene. Den kvaliteten spillerne har lagt ned i treningshverdagen, det har vært avgjørende for at vi ligger der vi gjør, sier Arendal-trener Knut Tørum etter at laget hans valset over Asker og vant hele 5-1 hjemme på Bjønnes stadion.

Les også

Drømmedag for Arendal

11 poengs ledelse

Seieren betyr at austegdene nå har en 11 poengs klaring på toppen av tabellen, med kun 15 poeng igjen å spille om. Arendal står med hele 51 poeng etter 21 spilte serierunder, og har kun sluppet inn 14 mål sesongen igjennom.

— Det er klart det blir en nedtur om vi ikke rykker opp. Men det er ennå fem kamper igjen å spille, og vi har vært gode til å ta en kamp av gangen – så vi skal ikke endre det fokuset nå. Jeg har ikke vært med på å gå en hel sesong uten å tape, og det tror jeg ikke noen av de andre i garderoben heller har. Så det er noe vi alle ønsker. Vi går inn til hver kamp med et ønske om å vinne, forklarer Arendal-treneren.

I kampen mot Asker fikk arendalittene en kjempestart på kampen med to raske mål av danske Rasmus Lynge Christensen, som ble hentet inn i sommer. Rett før halvtimen var passert la landsmannen Jakob Rasmussen på til 3-0. Like før pause reduserte Marcus Mehnert i det som var gjestenes beste periode i kampen.

Østlendingene fortsatte trykket etter hvilen, men lufta gikk ut av ballongen da Wilhem Pepa i stedet la på til 4-1. Samme mann var frempå like før slutt og sørget for at Arendal vant 5-1. ## - To tredjedeler av kampen var bra

— Vi spilte en veldig god første halvtime, men så kom Asker inn i kampen og gjorde alt de kunne for å få en ny redusering etter pause. Men etter vi fikk 4-1, var det kattens lek med musen, forklarer Tørum.

— Vi var klart bedre enn dem, og Asker er et bra lag. Men vi er veldig gode for tida. I begynnelsen av sesongen klarte vi å bikke jevne kamper i vår fordel, men vi har klart å utvikle oss utover i sesongen – og blitt bedre til å avgjøre kampene tidlig.

Fløy-seier og Vindbjart-tap

Fløy har for lengst rykket ned til 3. divisjon, men Mattias Anderssons menn vant lørdag sin andre kamp denne sesongen.

Magnus Ask Mikkelsen ga hjemmelaget en 2-0-ledelsen til pause. Og etter at Ørn-Horten reduserte ved Joachim Hoff tidlig i 2. omgang, la Henrik Dahlum på til 3-1. Da så det ut som at øyboerne skulle ta en komfortabel ledelse, men bare minutter senere var plutselig lagene like langt – etter scoringer av Adnan Hadzic og Thomas Knutsen.

Men det var Fløy som skulle få lov til å juble i sluttminuttene da unggutten Magnus Hallandvik ga laget seieren.

Like bra gikk det ikke for Vindbjart, som til tross for at de ligger på tredjeplass kun har fire poeng ned til nedrykksstreken. Lørdag gikk de på et 0-3-tap borte mot Bærum.

Det sto 0-0 til nærmest timen var passert, men da raknet det for venndølene. Emanuel Tafesse scoret to raske mål før Kristoffer Tollås satte den berømte spikeren i kista like før slutt.

Se kampfakta nederst i saken

Kampfaktaer:

Arendal – Asker 5-1 (3-1)

Fotball, 2. divisjon menn avdeling 4

Bjønnes stadion, 683 tilskuere

Mål: 1-0: Rasmus Lynge Ramsussen (14), 2-0: Lynge Ramsussen (17), 3-0: Jakob Rasmussen (29), 3-1: Marcus Mehnert (41), 4-1: Wilhem Pepa (64), 5-1: Pepa (87)

Gult kort: Mads Eskedal Lyngen, Asker.

Dommer: Nedim Brbovic, Fevang FK

Arendal (4-2-3-1): Jostein Aaland – Matias Fjeldal Olsen, Marius Andersen, Petar Rnkovic, Anders Löfgren – Tobias Henanger, Jakob Rasmussen (Alexander Corovic fra 83) – Ylldren Ibrahimaj (Nicolai Aas fra 87), Rasmus Lynge Christensen, Tobias Olsvik (Adi Markovic fra 74) – Wilhem Pepa.

Fløy – Ørn-Horten 4-3 (2-0)

Fotball, 2. divisjon menn avdeling 4

Flekkerøy stadion, 150 tilskuere

Mål: 1-0: Magnus Ask Mikkelsen (25), 2-0: Ask Mikkelsen (45), 2-1: Joachim Wårheim Hoff (53), 3-1: Henrik André Dahlum (59), 3-2: Adnan Hadzic (63, str.), 3-3: Thomas Knutsen (69), 4-3: Magnus Hallandvik (81).

Gult kort: Eivind Ege og Henrik Byklum, Fløy, Håvard Hettervik og Mats Holt, Ørn-Horten.

Dommer: Haakon Magan, Ål IL

Fløy (4-4-2): Henrik Markussen – Edvard Skagestad, Julian Brons, Mathias Laudal (Johan Kvame Naglestad fra 82), Henrik Byklum – Henrik André Dahlum, Torjus Kydland, Henrik Andersen, Eivind Ege (Bjarte Richardsen fra 75) – Magnus Ask Mikkelsen (Magnus Hallandvik fra 55), Nicklas Brenna Karlsen.

Bærum – Vindbjart 3-0 (0-0)

Fotball, 2. divisjon menn avdeling 4

Sandvika stadion, 369 tilskuere

Mål: 1-0: Emanuel Kot Chol Tafesse (59), 2-0: Tafesse (70), 3-0: Kristoffer Kipperberg Tollås (86, str.).

Gult kort: Moses Mawa, Jan Christian Aubert og Erblin Llullaku, Bærum, Emil Grønn Pedersen, Vindbjart.

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy IL

Vindbjart (4-3-3): Benjamin Boujar – Gaute Sindberg Hansen, Christian Follerås, Kjetil Myrvold (Jon Hodnemyr fra 70), Jesper Minge Jansen – Preben Skeie, Kim Kvaalen, Thomas Zernichow – Kristoffer Sindholt Syvertsen (Rune Løvland fra 58), Øyvind Gausdal, Victor Aashildrød Vindfjell (Emil Grønn Pedersen fra 76).

Les mer om

  1. Fotball 2. div