Fotball

Straffe sikret uavgjort for Vålerenga

Straffe på overtid gjorde at Vålerenga kunne reise fra Haugesund med ett viktig bortepoeng.

 • Lasse Fredheim

Haugesund — Vålerenga 1-1 (0-0)

HAUGESUND STADION: Haugesund tok i mot Vålerenga til sesongens andre kamp på Haugesund stadion, og nok en gang var det flere endringer å spore i Jostein Grindhaug sine utvalgte. Med begge spissene ute annonserte den karismatiske treneren Barcelona-fotball på Haugesund stadion, til stor glede fra publikum som ikke har sett mye bronsefotball fra Haugesund i år.

Rolig start

Det skulle gå en halvtime før noen av lagene maktet å skape en ordentlig sjanse. Haugesund kom høyt opp i banen, og anført av Vegard Skjerve kom de endelig til et farlig innlegg. Våge Nilsen fikk ballen – litt for kjapt – i beina, og fra skrått hold tvang han frem en avslutning på mål. Michael Leanger, som overraskende erstattet Kongshavn i mål før dagens kamp, får derimot slått ballen tilbake i Våge Nilsen og ut til dødball.Haugesund var lysten på et mål før pause, mens Vålerenga hadde nok med å forsvare sitt eget mål. Rett før dommeren blåste av den første omgangen, kommer Haugesund opp med begge backene. Myrestam la et lavt innlegg til Skjerve, som stusset ballen videre til Fevang. Helt alene kranglet han omsider ballen over mållinja, og Langer kunne ikke gjøre mye mer for å forhindre at bortelaget skulle gå til pause med uavgjort.

Annullert mål

Det virket ikke som om Rekdal hadde holdt en flammende tale i pausen, for Vålerenga åpnet like tamt i andreomgangen som de avsluttet den første. Haugesund fortsatte å presse mot Langer sitt mål, og publikum trodde de fikk uttelling etter 48 minutter. Våge Nilsen gjorde et lekkert forarbeid, og får til et innlegg som treffer Fevang. Angriperen avsluttet rett på keeper, men Langer måtte gi retur som havnet i beina på Bamberg. Brasilianeren kranglet ballen i mål, via Langer, men dagens dommer, Anders Johansen annullerte målet.

Endelig var det bortelaget sin tur til å notere seg for en målsjanse. Nysignerte Ruben Kristiansen kom høyt i banen og fikk slått ett innlegg mot mål. Ballen traff Kjartansson sitt hode, men ballen skiftet aldri den retningen som skulle til for å sette ballen i mål bak Per Morten Kristiansen.

Etter en drøy time ville Tor Arne Andreassen vise seg fram. Rok Elsner spilte Andreassen fri i mellomrommet, og fra drøyt 20 meter skøyt haugesunderen. Langer måtte benytte hver centimeter av kroppen sin, men fikk dyttet den ut til hjørnespark.

Tverrliggerskudd

Et tamt Vålerenga hadde ikke mye å komme med, men innbytter Diego Calvo satte fyr i de rundt 100 tilskuerne fra Klanen. Skuddet til den costaricanske spilleren ble blokkert, men Niklas Gunnarsson plukket opp ballen på drøyt tjue meter, og sendte av en kanon som gikk rett i tverrliggeren.

Publikum var i ferd med å gå, og flesteparten av de 4769 tilskuerne var sikre på at Haugesund hadde sikret seg tre viktige poeng i kveldens kamp. Innbytter Alexander Mathisen ville det derimot annerledes når han gikk inn bak Haugesund-forsvaret. Haltende etter kom Dusan Cvetinovic og urutinert felte han Mathisen. Dermed fikk Vidar Ørn Kjartansson en enkel oppgave med å sikre nok et poeng for Vålerenga når Per Morten Kristiansen går til feil side.

Dermed ble det poengdeling på Haugesund Stadion. Ett fattet Haugesund-lag gikk i garderoben med et jublende Vålerenga-lag i rygg.

Tvilsom avgjørelse

Grindhaug mener det var en tvilsom avgjørelse.

— Sånt skjer. Av og til havner tvilen på den siden, og det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Bildene viser at det var straffe, og da må vi bare lære av det.

Dermed ble det poengdeling på Haugesund Stadion. Ett fattet Haugesund-lag gikk i garderoben med et jublende Vålerenga-lag i rygg.

Grindhaug selv er ikke veldig fornøyd med den posisjonen laget hans er i nå, men han tar det med knusende ro.

— Vi skulle helst hatt ett par trepoengere, men vi kan ikke gjøre så mye med det nå. Vi er nødt til å se fremover. Vi har aldri vært så nederlagsdømte mot Viking som vi er neste helg – og for oss er jo det en herlig posisjon å være i, sa Grindhaug etter kampslutt.

 1. Les også

  Superinnbytteren gjorde det igjen

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Drømmemål snøt Molde for seieren

 2. FOTBALL

  - Ingen kan si at vi ranet Haugesund for poeng

 3. FOTBALL

  Drillo om RBK: - Tafatt og uten bevegelse

 4. FOTBALL

  Aalesund tok årets første seier

 5. FOTBALL

  Sandnes Ulf ydmyket mot Haugesund

 6. FOTBALL

  Örn Kjartansson: - Jeg har mer inne