Fotball

Landskampen i Tyskland avlyst etter bombefrykt

Stadion i Hannover ble evakuert før Tyskland-Nederland skulle spilles tirsdag.

Fans utenfor stadion i Hannover.
  • Roar Lyngøy

Først ble det meldt at det var funnet sprengstoff i nærheten av landskamparenaen i Hannover, men det er ikke funnet noen eksplosiver på eller ved fotballstadion i Hannover, opplyser tyske myndigheter.

– Vi har ikke fått bekreftet noe funn av en ambulanse eller noe annet kjøretøy med sprengstoff i nærheten av stadion, sier delstatsminister Boris Pistorius.

Publikum som var tidlig på plass i Hannover, måtte forlate stadion.

Hannovers politisjef Volker Kluwe opplyste tirsdag om trusselen mot fotballkampen, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

– Det dreier seg om konkrete trusler mot hele Hannover, sier Kluwe til TV-stasjonen NDR. Han legger til at noen har hatt alvorlige planer om å gjennomføre et bombeangrep.

Tysklands statsminister Angela Merkel og flere andre tyske og nederlandske regjeringsmedlemmer skulle etter planen være til stede under kampen. Merkel var ennå ikke kommet da kampen ble avlyst.

«Uten panikk»

Politiet på arenaen i Hannover der kampen skulle spilles.

Publikum som allerede var på stadion i Hannover, fikk beskjed over høyttaleranlegget om at fotballkampen som skulle starte klokka 20.45, ble avlyst. Politiet oppgir at årsaken er sikkerhetshensyn.– Det er ingen fare på ferde eller noe annet. Bare dra hjem på normalt vis, sa politiet i høyttaleren halvannen time før kampen skulle starte.

Det tyske fotballandslaget var på det tidspunktet ennå ikke ankommet stadion.

De få fotballsupporterne som allerede var på plass på stadion, fikk i 19.15-tiden beskjed av politiet om å begi seg ut av stadion raskt og uten panikk.

Paris-angrep

En knapp time tidligere ble det meldt at en mistenkelig gjenstand ble funnet i området rundt stadion. Det er uklart nøyaktig hva det dreier seg om, men ifølge tyske medier skal det ha vært en eierløs koffert.

Det kom også meldinger om at konsertstedet Tui-Arena ble evakuert kort tid før det tyske bandet Söhne Mannheims skulle på scenen. Politiet i Hannover opplyste imidlertid senere på kvelden at konserten går som planlagt. Söhne Mannheims holdt ett minutts stillhet og hedret for ofrene i Paris da storbandet holdt konsert for 11.000 fans i München lørdag, kvelden etter terrorangrepet.

Alle byens t-banetog ble først stanset, men senere tirsdag kveld opplyser myndighetene at flere av togene går igjen. Politiet har imidlertid bestemt at togene ikke skal stanse på flere av stasjonene i sentrum av Hannover.

Tysklands fotballandslag spilte mot Frankrike i Paris forrige fredag, da flere selvmordbombere slo til utenfor Stade de France i den franske hovedstaden. 129 mennesker ble drept i en rekke terrorangrep i Paris.

Først søndag ble det besluttet at tirsdagens fotballkamp i Hannover skulle spilles, som en markering av at de ikke ville føye seg for terrorismen.

Les mer om

  1. Tysklands herrelandslag fotball