Dæhli: - Kan ikke gå for lenge uten at jeg spiller fotball

Het på landslaget. Ute i kulden på klubblaget. Mats Møller Dæhli (19) erkjenner at situasjonen i Cardiff ikke er ideell.

BALLBERØRING: Mats Møller Dæhli får rørt ballen på trening og på landslaget. Men på klubblaget sliter han med spilletid.
  • Erlend Nesje
    Erlend Nesje

SANDVIKA/BISLETT (aftenposten.no): Han var periodevis strålende for Norge både mot Malta og Bulgaria. Men på klubblaget Cardiff har ikke 19-åringen vært i troppen de tre siste kampene.

— Jeg klarer meg selv om det har gått tre-fire uker, og jeg tror matchformen skal være bra. Men det kan ikke bli gående for lenge uten at jeg spiller fotball.

- Har du noen tidslimit for når du MÅ spille regelmessig?

— Det sier seg selv at det ikke er ideelt og at man vil spille fotball så mye som mulig.

Har spilt kun 21 minutter

Etter at Ole Gunnar Solskjær ble sparket som Cardiff-manager har det blitt mindre og mindre spilletid for den norske landslagsspilleren. Han fikk 21 minutter som innbytter mot Nottingham Forest 18. oktober. Etter det har Cardiff spilt fem kamper uten at Møller Dæhli har vært på banen. De tre siste har han ikke vært i troppen.

Men Oslo-gutten har beholdt humør og optimisme. 19-åringen var glad for å møte landslagskameratene på et hotell i Sandvika mandag ettermiddag.

Onsdag venter Estland i privatlandskamp på Ullevaal.

Søndag er det EM-kvalifiseringskamp borte mot Aserbajdsjan.

— Det er godt å møte guttene igjen. Det er en fantastisk fin gruppe med mye fin energi.

Antydet januarsalg

Møller Dæhli imponerte for Cardiff i vårsesongen i Premier League og ble fort en av fansens favoritter.

Mange av de samme supporterne har reagert på at nordmannen nå er ute i kulden.

— Jeg har prøvd å holde på kampformen ved å trene på egen hånd, jeg har løpt ekstra og trent ekstra. Jeg gjør alt jeg kan.

I forrige uke antydet Cardiff-manager Russel Slade at Møller Dæhli kan selges i det kommende overgangsvinduet, men kun dersom det kommer et godt tilbud. Ifølge Wales Online ønsker Cardiff å få igjen for de 25 millionene de betalte da de hentet 19-åringen fra Molde i januar.

Møller Dæhli ønsker selv ikke å spekulere i fremtid eller eventuelt salg nå.

- Har du fått noen forklaring fra manageren?

— Nei, det får du spørre han om. Jeg har hatt en samtale, men hva som ble sagt blir mellom oss.

- Har du bedt om å bli solgt?

— Nei, absolutt ikke. Vi har bare hatt en prat. Og den blir mellom oss. Så får vi se om det løser seg på en eller annen måte.

Landslagsflyt

De neste dagene tenker Møller Dæhli kun på Norge. Det er et slags frirom for unggutten. Med seier i Baku søndag kveld har Norge fått en solid poengfangst i EM-kvalifiseringen.

— Med seier der (mot Aserbajdsjan) har vi fått en bra start og en fin avslutning på landslagsåret. Det ville vært bra med ni poeng på fire kamper.

- Er du ekstra tent nå?

— Jeg er tent før hver samling.