Fotball

Cleverley sendte Everton til himmels sekunder før slutt

Tom Cleverley ble den store helten og matchvinner da midtbanespilleren laget 1-0 på overtid for Everton borte mot Newcastle

everton.jpg

– Det siste sparket på ballen, for en stor skuffelse. Jeg er skuffet fordi spillerne ga alt. De fortjente ikke å tape, sa Newcastle-manager Steve McClaren etter kampen.

Kun Leicester og Manchester City har scoret flere mål enn Everton i Premier League denne sesongen, mens bare Sunderland har sluppet inn flere mål enn Newcastle. Mye tydet på et målrikt oppgjør, men slik ble det ikke.

– Alt vi kan gjøre er å komme oss opp igjen og prøve igjen. Vi kunne ha vunnet kampen, men vi burde ikke tapt den, sa McClaren.

God Elliot

I den første omgangen i Newcastle skjedde det lite. Everton var det beste laget, men fikk ikke uttelling i målprotokollen. I annen omgang tok det hele seg opp og det skjedde langt mer foran begge keeperne.

Lukaku var nær etter 57 minutter, men Rob Elliot avverget forsøket enkelt. Etter 71 minutter klarte vertene for første gang å etablere et press mot bortelaget.

Da kom Newcastle til flere store muligheter, men både Ayoze og Aleksandar Mitrovic traff like utenfor målet på gode forsøk. Da Georginio Wijnaldum prøvde seg, var Everton-keeper Tim Howard med på notene i det 76. minuttet.

Scoring på overtid

Like etterpå Newcastles store sjanser, fikk Ramiro Mori muligheten til å score kampens første mål. Midtstopperen fikk heade fra kloss hold etter en corner, men Elliot reddet mesterlig og oppgjøret så ut til å ende målløst.

– Vi visste at Newcastle hadde spilt veldig solid i de tre siste kampene. Jeg var veldig fornøyd med måten vi spilte på, sa Everton-sjef Roberto Martínez.

Like før overtiden var over fikk Everton corner etter at Romelu Lukaku ble taklet. Det påfølgende hjørnesparket forsøkte Elliot å bokse ut, men ballen gikk rett på hode til Cleverley, som headet inn 1-0 ti sekunder før overtiden gikk ut.

– Vi gjorde en komplett prestasjon i dag. Vi forsvarte oss bra og skape et stort antall sjanser. Å få scoringen i siste minutt utløser mange følelser og er en bedre seier, sa Martinez.

Det sikret Everton tre poeng for første gang på fire kamper og niendeplass med 26 poeng. Newcastle er på nedrykksplass med 17 poeng. (©NTB)

 1. Les også

  Kane svarte kritikerne med dobbel mot Norwich

 2. Les også

  Ny Kompany-skade skår i City-gleden: - Ingen skjønner hvorfor det skjer

 3. Les også

  Bentekes første ligamål siden oktober stoppet Leicesters seiersrekke

 4. Les også

  Håpløst straffespark ødela for Chelsea

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Newcastle United FC
 4. Everton FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ny Kompany-skade skår i City-gleden: - Ingen skjønner hvorfor det skjer

 2. FOTBALL

  Håpløst straffespark ødela for Chelsea

 3. FOTBALL

  Frelserens Newcastle-fasit: En uavgjort, tre tap og stø nedrykkskurs

 4. FOTBALL

  Kane svarte kritikerne med dobbel mot Norwich

 5. FOTBALL

  Lukaku reddet Everton med sen scoring

 6. FOTBALL

  Newcastle i drømmeland etter superfrispark fra Townsend