Fotball

Ny Hamrén-skuffelse: Island rykket ned etter hjemmetap

Nå har ikke laget vunnet på 11 kamper.

Erik Hamrén og Island tapte på hjemmebane. STEPHANE MAHE / X02520

Island - Sveits 1–2

Island hadde et oppløftende siste kvarter, men klarte ikke å unngå 1-2-tap hjemme mot Sveits. Med det ble sagaøya degradert fra A-divisjonen i nasjonsligaen.

Etter tre av fire kamper mot Sveits og Belgia står islendingene med null poeng og stygge 1-11 i målscore. Kun seier i mandagens oppgjør ville holdt liv håpet om å forbli et topplag i UEFAs nyvinning.

I første omgang så det slett ikke umulig ut. Da skapte Island gode sjanser, men vertene greide ikke å utnytte dem. Det skulle straffe seg. Etter pause sørget Haris Seferovic og Michael Lang effektivt for sveitsisk seier.

Seferovic headet først gjestene i føringen i det 52. minutt. Benfica-spissen timet opphoppet sitt perfekt og stanget inn Granit Xhakas innlegg via tverrliggeren. Kvarteret senere sto Lang ved bakerste stolpe og pirket inn sveitsernes 2-0-scoring.

Island tapte hjemme mot Sveits. Brynjar Gunnarsson / TT NYHETSBYRÅN

 • Fikk du med deg denne? Sterling hadde ikke scoret for England på over tre år. Så herjet han mot Spania.

Drømmescoring

Det ble nok et tap for Island, men hjemmepublikummet kunne i det minste glede seg over Alfred Finnbogasons drømmetreff ni minutter før slutt. Bundesliga-proffen testet skuddfoten utenfor boksen og sendte ballen bak en sjanseløs Yvon Mvogo i Sveits-buret.

Reduseringen gjorde noe med Island. Plutselig var vertene heltente, og kun et hodestøt fra Fabian Schär på streken og en refleksredning fra Mvogo på en Gylfi Sigurdsson-avslutning sto i veien for 2-2.

For snart seks uker siden fikk tidligere Rosenborg-trener Erik Hamrén en fryktelig Island-debut. Fra sidelinjen så han Sveits knuse sitt nye lag hele 6-0. Noen dager senere ble det 0-3 hjemme mot Belgia.

Ikke vunnet på 11 kamper

Svensken fikk en opptur med 2-2 borte mot selveste Frankrike i en privatlandskamp. Island rystet verdensmesteren, men seieren glapp etter to sene baklengsmål.

Det må en samling i bånn til for Island foran EM-kvalifiseringen neste år. Laget har gått hele elleve strake kamper uten seier, der åtte av dem har endt med tap.

Island har deltatt i de to siste fotballsluttspillene. I 2016 tok de seg sensasjonelt til EM-kvartfinalen etter å ha slått ut England på veien, mens det i sommer ble exit i VM-gruppespillet.

(©NTB)

Les mer om

 1. Islands herrelandslag fotball
 2. Sveits' herrelandslag fotball
 3. Erik Hamrén

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sveits med spinnvill snuoperasjon mot Belgia

 2. FOTBALL

  Marerittstart for Hamrén: – Jeg ber om unnskyldning til hele Island

 3. FOTBALL

  Nytt nederlag for Hamrén: Island rykket ned

 4. FOTBALL

  Manchester United-spiss brøt Englands tapsrekke

 5. FOTBALL

  Hamréns marerittstart som Island-trener fortsetter

 6. FOTBALL

  EM-håpet lever for Island - vant etter kranglete oppladning