Fotball

Startproblemer kunne felt Klepp

Flere utskiftninger gjorde at Klepp startet på hælene mot Åsane, men nøkkelspillerne ordnet opp og sendte Klepp videre.

Klepp gikk videre med nød og neppe! Her fra en tidligere kamp. Foto: Charlotte Mæland

 • Charlotte Mæland

ÅSANE — KLEPP 2-3:

Etter bare ni minutters spill gikk Åsane opp i føringen mot Klepp. Med et ungt lag, der de fleste har erfaring fra 2. divisjon, slet dermed Klepp noe med å hente seg inn.

– Vi fikk en noe kjip start der vi kom under og da ble det litt oppjaget fordi vi visste vi måtte score, men heldigvis klarte vi å ro det i land, forteller kaptein, Gry Tofte Ims.

Den VM-aktuelle midtbanespilleren var en av dem som tok ansvar da Klepp slet. Etter 24. minutter passet hun på at det var orden i regnskapet igjen, før Åsane nok en gang gikk opp i ledelsen.

Etter hvilen gjorde trener, Jon Pall Palmason, to bytter som skulle vise seg å bli viktige for Klepp. Inn kom Astrid Grøttå Ree og Maria Thorisdottir, og fire minutter senere kom også utligningen for Klepp da Kristin Jondal Risnes satte ballen i mål.

Thorisdottir har denne vinteren gjort seg bemerket for landslagssjefen med sitt solide spill for Klepp, og også mot Åsane ønsket hun å vise seg frem. Med 16. minutter igjen å spille ble hun nemlig matchvinner da hun scoret Klepps tredje og siste mål. Til tross for seier var ikke Tofte Ims helt fornøyd med spillet.

– Vi kom oss litt i andre, men det var mye det samme som i første omgang. Vi ser med en gang vi får ballen ned på bakken og får brukt kantene så blir det farlig, men vi får ikke gjort det ofte nok, forteller hun.

Nå er hun usikker på hvem Klepp kan håpe på i 3. runde, men etter flere år med lovnader om en cupfinale håper hun nå laget endelig kan ta steget.

– Vi har sagt i mange år nå at vi skal til finalen, så nå må vi snart få det til. Men det er et mål og med så få kamper det er snakk om marginene som vil skille oss fra å være i en cupfinale eller ei.

Kampfakta:

Åsane - Klepp 2-3 (2-1)

Mål: 1-0 Siri Heimli Jokstad (9.), 1-1 Gry Tofte Ims (24.), 2-1 Helene Garfjeld Magnusen (28.), 2-2 Kristin Jondal Risnes (67.), 2-3 Maria Thorisdottir (74.)

Gult kort: Kristin Jondal Risnes, Klepp

Dommer: Bjørn-Ketil Olsen, Hovding

Klepp (4-4-2): Nicole Althea McClure - Tonje Øfsteng, Anette Tengesdal (Maria Hiim, 77.), Tuva Hansen, Ida Lillehammer - Maren Knudsen (Maria Thorisdottir, 63.), Gry Tofte Ims, Kristin Jondal Risnes, Therese Sessy Åsland - Birte Svines (Astrid Grøttå Ree, 63.), Andrea Norheim

Les mer om

 1. Klepp IL

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Klepp-poeng gir håp om topp fem-plassering

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Drømmeåpning sikret seier for Klepp

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Herlovsen-show da Klepp tapte stort

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Klepp tok sterkt poeng - men Tom Nordlie var langt fra imponert

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Tidlig mål senket Klepp

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Klepp tapte etter tullefeil