Han vant Premier League i 2016. Nå markerer han seg på uvanlig vis utenfor banen.

Christian Fuchs spiller for Leicester i Premier League. Nå markerer han seg også på den virtuelle fotballbanen.

Christian Fuchs har bare vært på banen åtte ganger for Leicester denne sesongen.
  • Pål Strande Gamlemoen

I 2016 var Christian Fuchs fast på Leicesters venstreback da laget overrasket fotballverdenen og vant Premier League.

Nå har Fuchs også markert seg på den virtuelle fotballbanen.

I fjort startet han nemlig e-sport-laget NoFuchsGiven. Laget endte nylig blant de 16 beste da FIFAs e-klubb VM, altså VM i TV-spillet FIFA, ble avviklet i London.

Ifølge FIFA.com er Fuchs en av de første profesjonelle fotballspillerne til å starte et e-sportlag. Han tror flere profilerte spiller kommer til å henge seg på TV-spillbølgen.

– Lagkameratene mine i Leicester vet om e-sportlaget mitt, men de vet ikke helt hva de skal tenke om det. Det gjorde heller ikke jeg for seks eller syv måneder siden. Jo mer e-sport vokser, jo større vil interessen i fotballen være. Spesielt unge spillere er interesserte. Jeg antar at den neste generasjonen vil ha en enda større rolle i efotball og gaming, sier Fuchs til FIFA.com.

Fikk interessen gjennom sønnen

Fuchs visste lite om e-sport før han en dag tok en kikk på noe sønnen hans så på. Det var en sending på Twitch, en strømmeplattform som hyppig brukes av personer som spiller TV-spill. Gjennom Twitch kringkaster de innholdet i spillene de spiller ut til resten av verden.

Fuchs sønn så på sendingen til en som spilte FIFA. Da fattet faren interesse og undersøkte muligheten for å kunne involvere seg i e-sport-markedet i fremtiden.

– Markedet bare vokser og vokser. Noen ganger tar jeg avgjørelser veldig kjapt - og nå sitter vi her i London seks måneder senere under FIFAs e-klubb-VM. Når jeg får en idé, bruker jeg all lidenskapen min for å sette den til livs. I dag er vi et av de største, om ikke det største, e-fotball-lagene i verden.

EA Sports’ FIFA-spill er svært populære.

Kan se opptil åtte timer med FIFA

Fuchs har satt sammen et lag med over tolv spillere fra flere forskjellige land, deriblant India, Singapore, Storbritannia og Danmark. Blant klubbens spillere finner man også Mohamad Al-Bacha, som vant verdensmesterskapet i FIFA i 2016.

I klubben har spillerne profesjonelle FIFA-trenere, som hjelper dem med å bli bedre, akkurat som i ekte fotball.

Fuchs selv er en aktiv tilskuer når spillerne på laget hans er i aksjon.

– Jeg er sannsynligvis mer nervøs enn spillerne mine når jeg ser kampene. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle ende opp med å se på Twitch i opptil åtte timer i helgene, sier Fuchs.

Norsk liga begynner i april

FIFA-spillene, som lages av EA Sports og kommer ut én gang i året, er svært populære. Forrige versjon, FIFA 18 solgte over 24 millioner eksemplarer på verdensbasis. Totalt har serien solgt godt over 260 millioner eksemplarer på forskjellige spillkonsoller og andre plattformer, skriver Gamesindustry.

De siste årene har også e-sport-konkurranser i forbindelse med spillet fått mer og mer oppmerksomhet. I desember spilte Norges FIFA-landslag deres første offisielle kamp. I tillegg til at Norges Fotballforbund har startet eget e-sportlag, har også flere klubber i Eliteserien startet egne e-sportlag.

I vår starter E-serien, en norsk e-fotball-serie opprettet av Norsk Toppfotball. Seriestart er 9. april.