Zlatan om supporterbråket: - Det skal absolutt ikke hende. Det skal være kjærlighet

Zlatan Ibrahimovic snakket om kaoset som har preget EM, på en pressekonferanse søndag.

Zlatan vil ha kjærlighet, ikke vold, under EM. Sverige EM-åpner mot Irland mandag.

Saint-Denis (Aftenposten): Den festen EM skal være har de siste dagene blitt besudlet av bråkmakere.

Flere dager på rad har supportere barket sammen i gateoppgjør, og stygge bilder fra Marseilles gater har sjokkert fotballfans over hele verden.

Les også

Nordmenn i Frankrike opprørt over elendig EM-sikkerhet: – Virket som de hadde glemt det

UEFA varsler søndag at de vil åpne disiplinærsak mot Russland, og at en eventuell straff vil bli klar tirsdag. Ifølge nyhetsbyrået AP varsler UEFA søndag ettermiddag at Russland og England risikerer å bli diskvalifisert fra mesterskapet, skulle det oppstå flere situasjoner med supportervold.

I Saint-Denis, like utenfor Paris og et godt stykke unna opptøyene i Marseille, holdt Sverige pressekonferanse søndag. Til stede var landslagssjef Erik Hamrén, sammen med svenskenes store stjerne, Zlatan Ibrahimovic.

Et naturlig tema på pressekonferansen var supporterbråket, som har gjort sterkt inntrykk også på Zlatan.

— Det som skjedde både på og utenfor banen er ikke tillatt. Vi skal spille fotball. Det skal være glede. Det skal være kjærlighet, sa Zlatan til de fremmøtte i auditoriet i kjelleren på ærverdige Stade de France.

Les også

UEFA advarer England og Russland - kan bli kastet ut av EM

— Folk skal komme til arenaene for å nyte. Det som hendte skal absolutt ikke hende, var Zlatans melding.

Det var en bestemt og fokusert superstjerne som svarte på pressens spørsmål. Når Sverige sparker i gang sin EM-turnering mot Irland mandag, håper Zlatan at det er fotballen som står i fokus.

— Jeg vil først og fremst nyte dette. Det er spesielt for meg ettersom det er i Frankrike, hvor jeg har bodd i fire år. Jeg skal nyte det og spille sånn som jeg kan. Jeg føler meg veldig sterk og går inn i turneringen med en bra sesong bak meg. Det håper jeg å ta med meg inn i turneringen, sa Zlatan.