Fotball

Elyounoussi med viktig scoring – Basel videre i Champions League

Opptur for den norske landslagsspilleren.

Mohamed Elyounoussi sendte Basel i ledelsen i Portugal.

Benfica - Basel 0–2
Manchester United - CSKA Moskva 2–1

Mohamed Elyounoussi scoret det ene målet da Basel sikret seg plass i Champions Leagues utslagsrunder med 2-0-seier over Benfica tirsdag.

Basel slår dermed følge med Manchester United til cupspillet fra gruppe A.

Den norske landslagsprofilen Elyounoussi scoret kampens første mål etter bare fem minutters spill i den portugisiske hovedstaden Lisboa.

Lagkamerat Michael Lang kom rundt på høyresiden og slo et strålende innlegg inn i feltet. Der kom Elyounoussi stormende og headet ballen utagbart i hjørnet bak hjemmelagets belgiske keeper Mile Svilar.

Snaut midtveis i annen omgang doblet lagkamerat Dimitri Oberlin til 2-0.

Les også

RBK avlyser Dubai-tur etter sterke reaksjoner: - Vi tok feil

Viktig mål

Scoringene var av det særdeles viktige slaget. Basel måtte vinne tirsdag for å være helt sikre på ta seg videre fra gruppespillet. Med uavgjort eller tap, ville CSKA Moskva knipe den andre plassen i åttedelsfinalene med seier over Manchester United på Old Trafford.

Benfica var på sin side tabelljumbo i gruppe A foran tirsdagens kamp og uten sjanse til avansement. Likevel var det ingen enkel oppgave gjestene fra Sveits kom til i den portugisiske hovedstaden.

Elyounoussi og lagkameratene løste i alle tilfeller oppgaven med bravur. Den norske landslagsprofilen spilte hele kampen på venstresiden i den sveitsiske toppklubbens angrepsrekke.

United snudde og vant

På Old Trafford gjorde Manchester United-manager Jose Mourinho seks endringer på laget som slo Arsenal i Premier League lørdag. Om det var årsaken til at hjemmelaget lenge slet på eget gress skal være usagt.

CSKA Moskva tok ledelsen på overtid i første omgang. Brasilianske Vitinhos skudd gikk i ryggen på lagkamerat Alan Dzagojev og i mål. Scoringen var et av få høydepunkter i en tam omgang.

United skapte sjansene, men effektiviteten manglet fullstendig. Det kampbildet fortsatte utover i annen omgang, inntil Marcus Rashford og Romelu Lukaku snudde kampen med hvert sitt mål i løpet av tre minutter.

Scoringen var kun Lukakus andre på de 11 siste kampene, men bidro til en ny seier.

United var klare for utslagsrundene allerede i forkant av tirsdagens hjemmekamp. Mourinhos mannskap ble gruppevinnere.

(©NTB)

Les mer om

  1. Mohamed Elyounoussi
  2. Manchester United