Fotball

Doddo hyller Brann-treneren: «Min beundring for ham er nesten grenseløs»

BLOGG: Her er Doddos betraktninger etter seieren over Start.

Doddo hyller Lars Arne Nilsen etter ny Brann-seier. Foto: Fred Ivar Utsi KLEMETSEN

  • Eduardo Doddo Andersen

Min beundring for Lars Arne Nilsen som fotballtrener er nesten grenseløs. Det er som om han ikke kan mislykkes. Alt han gjør er rett. Selvfølgelig hender det at Brann taper eller er mindre gode i en og annen kamp, men det skjer sjelden, og enda sjeldnere fordi han har lagt en feil plan eller bommet på laguttaket.

Han har en enorm evne til å gjøre motstanderlaget tamme og tannløse. Hvis spillerne følger hans direktiver til punkt og prikke, hvilket de vanligvis gjør, så vinner Brann.

Les også

  1. Han var Branns beste: «Moderne kunst av fremste merke»

  2. Spilte sin beste Brann-kamp - kan forsvinne fra klubben

Skapt et topplag

Og det er ganske godt gjort med den spillerstallen Brann har. Den består av få store navn. Før LAN overtok dagens Brann-spillere hadde de lite suksess. Gilli Rólantsson og Ruben Kristiansen slet med spilletid i sine tidligere klubber. Barmen og Haugen rykket ned med Brann. Koomson og Teniste rykket ned med Sogndal. Acosta gjorde sitt beste for bunnlaget Start, mens Steffen Lie Skålevik var spiss på Nest-Sotra. Ute av dette har Lars Arne Nilsen skapt et lag som topper tabellen og jager Branns andre gull på 55 år.

Branns trener gjorde som vanlig det meste rett, skriver «Doddo». Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Midt oppe i fremgangen må vi ikke glemme at Branns økonomi fortsatt er svak. Brann kan ikke briske seg på overgangsmarkedet. De måtte grave dypt i lommen for å få signaturen til Vito Wormgoor, Softball finansierte kjøpet av Haugen, mens Trond Mohn finansierte kjøpet av Koomson. Resten av laget består stort sett av billige spillere på utgående kontrakter.

Kjøpsverdien på stallen er betraktelig lavere enn Rosenborgs, laget som ligger to poeng bak Brann.

Var bekymret

Jeg tvilte ikke på Herr Nilsen før Start-kampen, men all turbulensen rundt salget av hans sønn hadde gjort meg en tanke usikker. Det er første gang under han tid i Bergen at Brann har kommet på kant med sine supportere.

Det har ikke vært annet enn harmoni siden han overtok. Salget av Sivert Heltne Nilsen var imidlertid såpass uforståelig at mange reagerte med sinne, skuffelse og frustrasjon. Og har det ikke vært en antydning til konflikt i rosenes leir? De involverte i Brann har så langt fraskrevet seg ansvaret og pekt på hverandre.

Jeg var bekymret, men det viser seg at jeg uroet meg unødvendig. Som vanlig visste LAN hva han bedrev med, også da han satte inn Amer Ordagic som indre løper, også da han valgte Barmen som nytt midtbaneanker, også da han valgte Gilli Rólantsson som kantspiller.

Les også

Barmen skal bli den nye sjefen på Branns midtbane

Ren nytelse

Branns trener gjorde som vanlig det meste rett. Det gjorde også spillerne, ikke minst Fredrik Haugen. Frisparket hans i åpningsminuttene var enestående, Det er sånne øyeblikk vi supportere lever og ånder for. En ren nytelse.

Kampen, som var ganske så underholdende, viste at Brann fortsatt blir å regne med i toppen av tabellen.

Hvis de gjentar bedriften i neste kamp mot Molde, begynner jeg for alvor å tro på at dette kan bli en historisk sesong.

Les mer om

  1. SK Brann
  2. Doddo