Fotball

Bjørnebye: - Ikke blitt kontaktet fra Italia

Steinar Nilsen har anbefalt RBK-spillere for italienske toppklubber, men ingen har foreløpig gjort fremstøt overfor Rosenborg.

IKKE OVERRASKET: Rosenborgs sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye på Olympiastadion i Roma.
  • Christian Skare Stendal

ROMA: — Nei. Det er ingen henvendelser konkret fra Italia som har kommet til oss, sier sportssjef i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye.

I torsdagens utgave av Adresseavisen fortalte tidligere AC Milan- og Napoli-proff Steinar Nilsen at han har mottatt henvendelser fra sportsdirektører i italienske toppklubber der han blir bedt om å komme med sin vurdering av spillere i norsk fotball.

Og han sa rett ut:

Steinar Nilsen sipilt for AC Milan på 90-tallet.

— Det er Rosenborg-spillere i troppen nå som jeg har anbefalt for italienske klubber.

Les også

  1. - Om vi forstår hvor gode vi er kan det bli en veldig hyggelig aften i Roma

  2. Dette mener VM-legenden om Rosenborg

  3. Midtsjø: - Det blir den beste kampen jeg har spilt

Har sikkert 100 speidere

Stig Inge Bjørnebye blir ikke sjokkert over at det rører seg rundt hans spillere.

— Jeg er ikke overrasket over at det er interesse. På det nivået de klubbene der jobber - i Italia, England, Tyskland, Frankrike, Spania - vil de naturligvis ha oversikt over alle de beste spillerne i de interessante nasjonene. Toppklubbene i Italia har sikkert 100 speidere plassert rundt. Ikke 100 ansatt, men som kontaktnett, sier han.

Les også

RBK-magasinet: Røper Serie A-spillernes alkovaner på kampdag

De italienske speiderne trenger ikke dra spesielt langt for å få med seg Rosenborg-spillerne live torsdag. Når RBK gjester Lazio i Roma er spillerne meget vel klar over at det de viser på Stadio Olimpico kan føre til et stort utropstegn bak navnene deres i speidernes blokker.

— Selvfølgelig. Vi har gjort det såpass bra i eliteserien at vi blir mer attraktive, og om vi klarer å gjøre det skarpt i Europa har vi bestått den testen også. Da er man nesten klar for å ta det neste steget, sier Jonas Svensson.

— Så nekter jeg å tro at noen av oss går utpå der og sier at «i dag skal jeg vise meg frem». Det kommer som et resultat av at laget gjør det bra. Klarer vi å få med oss et bra resultat har vi levert som enkeltspillere, poengterer han.

Mener utenlandsdrømmen er sunn

Høyrebacken har et ønske om å prøve seg i utlandet, men er tydelig på at det slett ikke har noe hast. Det må være noe som passer. Samtidig mener han at norske fotballspilleres lyst etter å komme seg ut av landet er en god ting.

GOD STEMNING: Jonas Svensson tar et godt tak i back-kollega Jørgen Skjelvik under Rosenborgs trening i Roma onsdag kveld.

— Det er bare sunt at man har den innstillingen. For da blir Rosenborg bedre også. Hadde alle her bare vært fornøyd med å være i Rosenborg hadde ikke RBK blitt et fnugg bedre. Så sant det ikke blir til desperasjon er det bare en sunn tankegang, sier han.Den kanskje heteste RBK-spilleren på overgangsmarkedet, Ole Selnæs, sier det ikke er tvil om at europacupspill er det største utstillingsvinduet.

— Men det er ikke noe jeg tenker på. Hvem som er på tribunen får jeg ikke gjort noe med. Det eneste jeg kan gjøre noe med er min egen prestasjon, og den har jeg tenkt å gjøre så bra som mulig, sier han.

Interessen øker igjen

Det var stor interesse for Rosenborgs spillere i sommerens overgangsvindu, men det roet seg da vinduet stengte.

— Det begynner å våkne til liv igjen nå, sier Bjørnebye.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har tidligere sagt til Adresseavisen at et eventuelt norsk EM-spill i sommer kan sørge for at han beholder spillerne sine gjennom vintervinduet. Det er Bjørnebye enig i.

— Det er en fordel om Norge kommer til EM. Det gir mer ro i gruppen, særlig blant landslagsspillerne. Er du en attraktiv spiller er det dumt å fremtvinge en overgang før et EM-sluttspill, mener han.

Les mer om

  1. Europa League
  2. SS Lazio
  3. Rosenborg BK