– Stort å føle på Champions League-nivået

I går spilte Ulrik Yttergård Jenssen (19) mot Arsenal. I dag står han i likhet med mange andre Lyon-stjerner over kampen mot Villarreal.

- Nå har man i hvert fall fått følt på Champions League-nivået, så nå gjelder bare jobbe enda hardere for å komme opp dit, sier Ulrik Yttergård Jenssen. Her er han i duell med Alex Oxlade-Chamberlain.

– Jeg spiller ikke i dag, ingen fra gårdagens kamp spiller i dag (mot Villarreal i Emirates Cup). Det er bare tre stykker på benken, melder Ulrik til iTromsø.

At klubben har stor tro på Tromsø-gutten er det ingen som helst tvil om. Han har spilt mye i Lyons oppkjøring, og selv da alle stjernene med Alexandre Lacazette i spissen var tilbake igjen fra ferie, fikk Ulrik nye 90 minutter mot Arsenal lørdag.

– Det var først og fremst veldig gøy å spille mot Arsenal på et fullsatt Emirates, sier Yttergård Jenssen, som spilte venstreback mot landslagsspillerne Alex Oxlade-Chamberlain og Mathieu Debuchy.

Les også

Landslagskeeper Nyland involvert i skandalekamp

– Jobbe enda hardere

Det ble en meget tøff kamp for hele Lyon-laget. Arsenal-spillerne var i perlehumør og ga seg ikke før det sto 6–0 etter scoringer av Olivier Giroud, Alex Oxlade-Chamberlain, Alex Iwobi, Aaron Ramsey, Mezut Özil og Santi Cazorla. Ulrik klarte seg greit og hadde en god skuddmulighet på slutten av førsteomgang, men Damián Martínez reddet.

– Klart når man taper 6-0, så har man ikke spilt en fantastisk kamp, men jeg følte selv at jeg kom greit ifra det. Nå har man i hvert fall fått følt på Champions League-nivået, så nå gjelder bare jobbe enda hardere for å komme opp dit, fortsetter Yttergård Jenssen.

Les også

Tromsø-kompisene om Ulrik (19): - Det er utrolig fortjent

Fortsatt har forsvarspilleren amatørkontrakt – som varer til juni neste år – men om kort tid skal klubben i et møte med Yttergård Jenssen og hans agent Kent Karlsen. Tema er rett og slett veien videre. Foreløpig holder Lyon kortene tett til brystet.

– Jeg har Ikke hørt noe mer angående kontrakt. Det er et møte med klubben tidlig i august, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

– Utrolig tøft

Storebror og Kaiserslautern-spiller Ruben Yttergård Jenssen gleder seg stort over det lillebror får til.

– Jeg fikk ikke sett kampen, men utrolig tøft å få spille mot Arsenal, selv om resultatet ble som det ble. Det var heldigvis bare en treningskamp som ikke betyr noe, sier Ruben til iTromsø.

– Det er helt klart en tillitserklæring at han spilte 90 minutter, legger storebror til.

Pappa Truls Jenssen var selv til stede på Emirates.

– Ulrik har fått kamper på høyt nivå på kort tid, noe som gir masse læring. Ikke bare på selve spillet, i dag var det opp mot 60.000 tilskuere og motstandere som er av det beste i verden. Det er referanser, det, og nå må han jobbe hardt videre, sier Jenssen til iTromsø.