Fotball

Tilbake på vinnersporet: Bodø/Glimt økte luken til gullrival Molde

Sikret tre poeng, men skader skaper bekymring-

  • NTB
  • Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over.

Bodø/Glimt - Strømsgodset 3–2

Det tette kampprogrammet ser ut til å påvirke Bodø/Glimt, men ikke mer enn at serielederen vant 3-2 da Strømsgodset kom på besøk.

For Godset-spillerne må det ha vært et svært skuffende resultat etter en imponerende bortekamp mot årets suverene serieleder. 14-3 i cornerstatistikken forteller sitt. For Glimts del manglet spruten, touchen og avslutningsferdighetene i store deler av kampen, men det har lite å si når poengene skal telles opp.

Bodø-laget står nå med 34 poeng, seks mer enn Molde på plassen bak. Sistnevnte gikk på en smell da de tapte 1–2 mot Sandefjord borte lørdag.

– Jeg må jo si at jeg syntes litt synd på Molde jeg og, for det var et ran. Vi er veldig glad for at vi har kommet opp i en fantastisk sum, så er det enormt mange kamper igjen. Så må vi bruke tiden godt på å trene, for nå må vi komme opp igjen på den intensiteten vi har på vårt beste, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.

Bodø/Glimt-spillerne kunne juble for seier hjemme mot Strømsgodset.

Philip Zinckernagel, et selvmål av Niklas Gunnarsson og Jens Petter Hauge sørget for seieren søndag. Elleve seirer og en uavgjort er fasit etter tolv runder, noe som gir 34 poeng totalt og seks poeng ned til Molde.

– Denne satt langt inne. Det ble en veldig spesiell fotballkamp. Godset gamblet litt, og det ble en jojo-kamp. Det var vanskelig i dag. Når vi summerer opp etter sesongen, tror jeg vi kommer til å si at akkurat disse kampene er avgjørende for den totalsummen vi ender på. Det var enkeltspillere som gikk litt tomme i dag, sier Knutsen.

Les også

Rekdal langet ut mot tidligere arbeidsgiver på direkten: – En klubb totalt uten vinnerkultur

Kjetil Knutsen følte med gullrivalen.

Skadetrøbbel

Energinivået og trolige muskelskader på Brede Moe og Fredrik Bjørkan i søndagens kamp gir imidlertid grunn til uro. I det tette kampprogrammet har Kjetil Knutsen startet med samme ti utespillere i åtte kamper så langt.

Den danske suksessvingen Philip Zinckernagel trillet enkelt inn 1-0 etter å ha blitt spilt fri av Ulrik Saltnes etter ti minutters spill. Målet var Glimts nummer 1000 på toppnivå, men det ble ikke god tid til feiring.

For Godset slo umiddelbart tilbake. Moses Mawa rotet inn 1-1 i en duell der Glimt-stopper Brede Moe måtte gå av banen med skade. Det måtte også Fredrik Bjørkan gjøre etter 38 minutter. Mellom de to skadene hadde et selvmål av Niklas Gunnarsson gitt Glimt 2-1.

Fredrik Bjørkan (bildet) og Brede Moe måtte begge ut med skade.

Til tider utspilt

Dermed kunne Glimt gå til pause med ledelse etter en omgang der de til tider ble utspilt. I 2. omgang fortsatte Godset sitt gode spill i en halvtime, mens Glimt rotet bort den ene kontringsmuligheten etter den andre.

Først da Kristoffer Tokstad hamret inn 2-2 på hel volley våknet vertene igjen. Glimt gikk nesten umiddelbart til angrep, og Jens Petter Hauge fikk trillet inn 3-2 etter en strålende pasning fra Sondre Brunstad Fet.

Strømsgodset skapte trøbbel for Bodø/Glimt, men måtte til slutt se seg slått av

Det smakte godt for Hauge, som hadde brent flere store sjanser tidligere i omgangen. Målet tok samtidig litt av brodden ut av Godset-laget, som måtte reise hjem med sesongens fjerde tap i bagasjen. Godset står med 15 poeng og ligger trygt midt på tabellen.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Bodø/Glimt
  3. Strømsgodset IF