Solskjær etter tabbene: – Han skal ta den hundre av hundre ganger

Manchester United tapte for første gang på 19 kamper da Chelsea vant FA-cupsemifinalen søndag.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United måtte se finaledrømmen glippe mot Chelsea.

Keeperspillet til David de Gea var lite imponerende i 1–3-tapet for Chelsea. Det ga også Solskjær uttrykk for etter oppgjøret.

Både 1-0 og 2-0 burde de Gea klart å avverge, og spesielt den andre scoringen.

– David skal ta den hundre av hundre ganger. Den andre scoringen er veldig unngåelig, sa Solskjær til Sky Sports etter kampen.

David de Gea depper etter å ha sluppet inn 2-0.

– For sent ute

Målet Solskjær snakker om er Mason Mount sitt like etter pause. Unggutten fyrte fra distanse og fikk bra klem i skuddet, men de Gea burde nok reddet. Også 1-0-målet til Giroud fra kloss hold kunne de Gea gjort noe med.

– Vi kjenner Girouds bevegelser og vet at han alltid søker mot første stolpe. Både det første og tredje målet er innlegg mot første stolpe og bør bli forsvart bedre. Vi var bare for sent ute i de situasjonene, sa Solskjær.

Likevel har han tiltro til den spanske målvakten og kommer til å fortsette med de Gea i mål i serieinnspurten.

– Selvfølgelig. Før kampen mot Chelsea hadde vi ikke tapt på 19 kamper. Både Sergio (Romero) og David har spilt godt i de kampene. David har holdt buret rent flere ganger. Senest torsdag hadde han flere kjemperedninger mot Crystal Palace.

Likevel valgte altså Solskjær å gå vekk fra hans normale prosedyre om å la Romero stå i cupene.

Les også

Solskjær slår tilbake mot trenerrivalens utspill: – Det er jeg som skal klage

Selvkritikk

Etter kampen valgte også Solskjær selv å kritisere eget laguttak. Han hvilte flere nøkkelspillere inn mot Premier League-oppgjøret mot West Ham onsdag.

– Jeg tok ut et lag som både skulle gi oss best mulighet til å både ta oss til FA-cupfinale og være best mulig forberedt til onsdag. Det gikk ikke.

Paul Pogba, Mason Greenwood og Anthony Martial startet alle oppgjøret på benken. I tillegg gikk Solskjær og co. for en formasjon med tre bak.

Les også

Solskjær mener konkurrenten har en fordel: – Det er urettferdig

Første tapet mot Chelsea

Tapet var også Uniteds første mot Chelsea denne sesongen. Før oppgjøret søndag hadde lagene møttes tre ganger denne sesongen, med United-seier i alle. 4-0 hjemme i serieåpningen i august, 2-1 borte i åttedelsfinalen i ligacupen i oktober og 2-0 borte i serien i februar. Slik ble ikke utfallet foran tomme tribuner på Wembley søndag.

I Premier League har United igjen West Ham før de møter Leicester i det som kan bli en ren finale om den siste Champions League-plassen.

Akkurat nå ligger Brendan Rodgers og co. foran United på bedre målforskjell. Leicester har bare oppgjøret mot United igjen.