Haalands markedsverdi har skutt i været

Uten å sparke en ball i kamp har Erling Braut Haalands markedsverdi skutt i været de siste dagene. Torsdag var «prislappen» på ham over 1 milliard kroner.

Erling Braut Haaland har en markedsverdi på opp mot 1 milliard kroner.

Det skjedde da eurokursen var på sitt høyeste (13,12) den dagen. Torsdag kveld hadde verdien sunket til 984 millioner kroner med 12,32 i Norges Bank-kurs.

Det er det anerkjente nettstedet Transfermarkt som har jekket Haaland opp fra 60 til 80 millioner euro i antatt maks salgsverdi. Det skjedde nylig.

Det gjør ham til verdens 30. mest verdifulle fotballspiller på oversikten. Haaland har økt verdien hele 15 ganger siden 1. juli i fjor.

Bak Haaland er dette de norske toppene på verdioversikten: Martin Ødegaard 616 mill., Sander Berge 271 og Joshua King 246.

Les også

Haaland har gjort Bryne til en økonomisk vinner

19-åringen kom fra Salzburg til Borussia Dortmund for det mange har anslått til 200 millioner kroner. Det moderate beløpet skyldtes en klausul i kontrakten.

Haaland har øst inn mål siden han kom til Tyskland. Borussia ble slått ut av Paris Saint-Germain i mesterligaen for vel en uke siden.

Tysk Bundesliga er stoppet på grunn av koronaviruset, og det vil trolig gå mange uker før kampene der tar til igjen.

Franske Kylian Mbappé topper Transfermarkts liste. PSG-stjernens verdi er satt til nesten 2,5 milliarder kroner.