City ble historiske i storseier: – Dypt imponerende og ekstremt pinlig

Manchester City ledet hele 5–0 etter bare 18 (!) minutter hjemme mot bunnlaget Watford. De regjerende seriemesterne ga seg ikke før det sto 8–0 ved full tid.

Manchester City knuste Watford hele 8–0 på Etihad lørdag.

MANCHESTER CITY – WATFORD 8–0

Manchester City rundspilte tabelljumbo Watford hjemme på Etihad lørdag ettermiddag.

Allerede før ett minutt var spilt sendte veteranen David Silva vertene i ledelsen, etter å ha blitt servert av sin belgiske midtbanekollega Kevin De Bruyne.

Fem minutter senere doblet Sergio Agüero ledelsen fra straffemerket, etter at Riyad Mahrez ble lagt i bakken av Watford-keeper Ben Foster inne i bortelagets 16-meter. Det var Agüeros 100. mål i Premier League på Etihad.

Etter 12 minutter ble Mahrez nok en gang felt, denne ganger rett utenfor 16-meteren. Kantspilleren tok frisparket selv, og scoret.

Les også

Ekspert oppgitt etter VAR-annullering: – Er det verdt det?

David Silva og lagkameratene feirer 1–0-scoringen som kom allerede i det første spilleminuttet.

Så var det Citys argentinske midtstopper Nicolás Otamendi sin tur til å vise seg frem. Etter 15 minutter stusset Otamendi ballen videre til Bernardo Silva, som enkelt kunne stupheade ballen i mål fra kort hold. Tre minutter etter det skled Otamendi inn 5–0 etter et smart innlegg av Agüero.

Dermed ledet City hele 5–0 etter kun drøye 18 minutter (!). Ifølge statistikktjenesten Opta er dette det raskeste et lag noensinne har tatt ledelsen 5–0 i Premier Leagues historie. Den tidligere rekorden var fra 1997, da det ble scoret fem mål på 24 minutter i oppgjøret mellom Blackburn og Sheffield Wednesday. Kampen endte 7–2 til Blackburn.

– Ydmykende

Selv om City var storfavoritter til å vinne kampen, var naturligvis fotballekspertene svært overrasket over hvor mye bedre hjemmelaget var enn Watford i den første omgangen.

– Dette er dypt imponerende og ekstremt pinlig, alt etter hvilket lag du holder med, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland i kanalens studiosending etter den første omgangen.

Ekspertkollega Solveig Gulbrandsen følte med Watford inn til pause.

– Jeg tror ganske mange fotballspillere har kjent på å ligge under 0–5. Du har jo bare lyst til å gå av banen og gi deg, men det handler om å stå i det. Det å gå inn i garderoben og prøve å legge en plan for hvordan du skal vinne den andre omgangen, er tungt, sa Gulbrandsen.

Det var Hangeland enig i.

– Det er jo så ydmykende som det går an å få det. Dette er profesjonelle spillere som er topp trent og forberedt, så blir de bare avkledd, sa han.

Les også

Lagkameratene kranglet åpenlyst i Premier League-batalje

Bernardo-hat trick

Det skulle gå fra vondt til verre for Watford. Bernardo Silva scoret hjemmelagets sjette mål tre minutter ut i den andre omgangen, og da timen var spilt på Etihad la samme mann på til 7–0.

Det var portugiserens tredje mål i kampen, og hans første profesjonelle hat trick i karrieren.

Bernardo Silva (t.h.) feirer hat tricket sitt sammen med lagkompis og navnebror David Silva.

Drøye fem minutter før slutt banket Kevin De Bruyne inn 8–0 fra distanse. Midtbaneeleganten var blant Citys aller beste spillere og leverte i tillegg to målgivende pasninger. De Bruyne ble hyllet av flere hold.

– Han har perfeksjonert måten å slå innlegg på. Det går ikke an å gjøre det bedre, sa Hangeland etter belgierens nydelige assist til David Silva på 1–0.

Sjefsforfatter for fotball i avisen The Times, hyllet også midtbanespilleren:

Kampen endte til slutt 8–0. City var ett fattig mål unna å tangere Manchester Uniteds Premier League-rekord i størst seiersmargin fra 1995, da de vant hele 9–0 over Ipswich.

Det er likevel det beste City selv har klart i den øverste divisjonen noen gang, ifølge Opta:

Tettey ut med skade

Tettey måtte ut etter 13 minutter mot Burnley. Her fra en kamp tidligere i sesongen.

Det ble også spilt flere kamper i Premier League lørdag. Tidligere på dagen tapte Tottenham mot Leicester etter VAR-drama.

Alexander Tettey var også i aksjon, men fikk bare 13 minutter før han ble byttet med skade da hans Norwich røk 0-2 borte mot Burnley.

Nordmannen var kaptein og startet sin andre strake kamp, men satt seg ned etter Burnleys første scoring og klarte ikke å fortsette. Dermed fortsetter skademarerittet til 33-åringen, som har slitt med skader den siste tiden og som gikk glipp av hele sesongoppkjøringen på grunn av en leggskade.

Sheffield United slo til med sterke 2-0 mot Everton på Goodison Park.

I den siste lørdagskampen spilte Newcastle og Brighton målløst.