Fotball

Har måttet «låne» billetter fra RBK-utlendingene

Jonas Svensson har gjort alt han kan for å hjelpe venner som vil få med seg 16. mai-festen mot Sandefjord.

Jonas Svensson har forsøkt så godt han kan å hjelpe dem som trenger billett til kampen mot Sandefjord, men også han har gått tom for muligheter.
  • Christian Skare Stendal

LERKENDAL: Det har vært utsolgt for ordinære kampbilletter i flere dager allerede, og Rosenborg-spillerne har selv fått kjenne på den enorme interessen før 16. mai-kampen.

Direkte kl. 18: Rosenborg-Sandefjord

For når Rosenborg-tilhengerne har merket at det er tomt for ledige billetter, har de tydd til alternative løsninger for å få plass.

Noen har tatt kontakt med kjente i Rosenborg-systemet.

— Jeg har fått vanvittig mange spørsmål om billetter selv. Det er tydeligvis noen som har vært litt sent ute og trodd det skulle ordne seg, sier RBK-back Jonas Svensson til adressa.no.

Les også

Rosenborgs nye yndling: - Jeg lager mat med mamma på webkamera

— Skikkelig rift

Han gleder seg over trøkket som hersker rundt klubben om dagen, og prøver å hjelpe så godt han kan.

— Men det har gått tomt for meg også. Det har vært skikkelig rift om billettene. Det er litt synd at jeg ikke får hjulpet alle, men det gjelder å være tidlig ute når vi spiller såpass bra, sier han.

Spillerne har i utgangspunktet to billetter hver som de kan dele ut til venner og familie.

— I tillegg spør man gjerne utlendingene som ikke har så mange her i byen, og «låner» deres billetter. Så jeg har fått snekret sammen noen, sier Svensson fornøyd.

Høye tilskuertall

19.872, 19.869, 14.134 og 16.757. Det er tilskuertall som er vesentlig bedre enn hva Rosenborg har budsjettert med denne sesongen.

Les også

«Folk har skjønt at Viking ikke er blant de tre-fire største klubbene»

Det gir selvsagt klingende mynt i kassen, og Svensson er ganske sikker på hva som er årsaken til oppsvinget.

— Jeg merker at folk har tro på det som skjer i klubben, og at de synes det er artig å gå på Lerkendal. Jeg hører folk sier det. Vi spiller offensiv fotball, og scorer mye mål. Vi har levert veldig mange gode opplevelser til dem som har kommet, og da skjønner jeg at folk vil tilbake, sier han.

Vil unngå mareritt

Tirsdag kom imidlertid sesongens første smell. Etter å ha ledet 2-0 tidlig, klappet Rosenborg-maskineriet fullstendig sammen den siste timen. Det endte med tre Mjøndalen-scoringer og RBK-tap i Buskerud.

Det vil Svensson og co la gå utover gjestene fra Sandefjord lørdag kveld.

— En så dårlig prestasjon skal ikke skje to kamper på rad. Det skal ikke skje én kamp heller. Jeg tror det er elleve mann som vil revansjere seg, rett og slett reise seg etter Mjøndalen-kampen. Så slipper man å ha mareritt om den fremover, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Jonas Svensson
  3. Rosenborg BK
  4. Sandefjord Fotball