Hodgson ut mot Rooney-kritikken: - Han fortjener ikke det

Englands landslagssjef er klar på at Wayne Rooney fortsatt er en viktig del av laget.

Wayne Rooney får støtte fra landslagssjef Roy Hodgson.

Mens Wayne Rooney er skadet har kometene Harry Kane og Jamie Vardy vist seg tilliten verdig på landslaget. Med hvert sitt mål var de to spissene svært delaktige bak snuoperasjonen mot Tyskland lørdag.

Med mot Tyskland var ikke Wayne Rooney, som sliter med en kneskade. Englands kaptein har denne sesongen vært gjenstand for mye kritikk for sine prestasjoner i Manchester United-drakten, og mange mener at tiden for Rooney på landslaget kan være over.

Les også

Eksperter mener denne trioen gjør Rooney overflødig

Blir ikke dumpet

Daily Mail er blant avisene som har skrevet at både Vardy, Kane og Tottenhams Dele Alli alle bør være foran Rooney i køen. Også en frisk Daniel Sturridge vil være vanskelig å komme unna skulle han være frisk, det samme kan sies om Arsenals Danny Welbeck.

Landslagskaptein Wayne Rooney har vært en av Roy Hodgsons mest betrodde spillere. Men er han god nok for en plass i startelleveren nå?

Men landslagssjef Roy Hodgson, som er kjent for å være en stor Rooney-fan, har ingen planer om å dumpe 30-åringen fra laget.

Les også

Tåler England denne seieren?

— Jeg gjentar: Wayne er vår kaptein. Han har gjort den jobben strålende de siste to årene, og har tatt oss gjennom kvalifiseringen med stor suksess, sier Hodgson ifølge The Guardian.

— Så jeg blir ikke veldig fornøyd når det blir foreslått - med en gang han blir skadet - at han fortjener å bli dumpet på noen måte. Han fortjener ikke det, sier Hodgson.

Innrømmer press

Rooney har 51 mål på sine 109 landskamper, og det skal mye til for at han ikke blir med sitt land til EM i Frankrike til sommeren.

Samtidig innrømmer Hodgson at det vil bli press rundt Rooney når han returnerer fra skade.

— Han vil sette et press på spillerne når han kommer tilbake, akkurat slik de andre spillerne har lagt et enormt press på ham. Det er den situasjonen vi vil ha, sier Hodgson.

Les også

Harry Kane herjet igjen - Tottenham puster Leicester i nakken

Harry Kane har hatt en strålende sesong for Tottenham denne sesongen, og er toppscorer i Premier League. Han ser ikke bort fra at han kan bli en spiller å se opp for når Europas beste landslag skal kåres til sommeren.

— Kanskje blir jeg en markant skikkelse til sommeren. Det er fotball. Jeg gleder meg til utfordringen. Jeg vil fortsette å jobbe hardt for å få flere kvelder som på lørdag, sier Kane ifølge The Guardian.

England møter Nederland til privatlandskamp tirsdag kveld.