Fotball

Venter 2500 islendinger på Ullevaal

Men det blir langt fra fullt i Høgmos hjemmedebut.

TOMME SETER: Det kan bli nok av tomme, blå seter på Ullevaal også i Per-Mathias Høgmos hjemmedebut som landslagssjef.
  • Kjetil Flygind

Det er solgt rundt 8000 billetter til morgendagens siste kamp i VM-kvalifiseringen på Ullevaal. Norge, uten annet enn æren å spille for, tar imot Island, som med seier på Ullevaal i morgen er sikret play-off-plass.

Derfor er det ventet rundt 2500 islandske supportere til landskamparenaen i morgen kveld.

VG Nett skriver i dag at snittet under Norges kamper er halvert fra 2005 til i dag. I 2005 var publikumssnittet på over 23.000 tilskuere, nå ligger snittet på under 12.000. Det betyr også økonomisk tap for Norges Fotballforbund.

Betydelig inntektssvikt

— Publikumsnedgangen medfører en betydelig inntektssvikt. Men dette har vi sett komme underveis i kvaliken, så vi har laget korrigerte prognoser ut i fra hvordan kvalifiseringen har utviklet seg. Men vi regner med å tape rundt 15 millioner kroner totalt, opplyser kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til Aftenposten mandag.

— Vi er ikke i nærheten av å nå budsjettet på 35 millioner kroner i publikumsinntekter.

Med et norsk lag som så til de grader har underprestert i kvaliken, ligger det an til langt flere iskalde og tomme plastseter på Ullevaal enn seter besatt med håpefulle norske supportere.

- Får det vi fortjener

— Vi håper jo ikke det blir så glissent. Det er første hjemmekampen til den nye landslagssjefen, det er starten på en ny kurs og forberedelsene inn mot en ny kvalik. Men samtidig får vi det publikummet vi fortjener. Likevel håper og tror vi folk vil være med og støtte opp om laget inn mot en ny kvalik. Men vi ser at vi får noen utfordringer publikumsmessig når vi underpresterer, sier Graff.

Med 2500 ventede islandske fans til Ullevaal vil det neppe være noe å si på stemningen. Med VM-billett blinkende i det fjerne har Island alt å spille for på Ullevaal.

Avspark på Ullevaal i morgen er klokken 20.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Islands herrelandslag fotball