Yttergård Jenssen ser fram til opprykksthriller foran 50.000 supportere

Håper å spille den viktige serieavslutningen.

Ruben Yttergård Jenssen, i midten, og hans Kaiserslautern kjemper om opprykk til Bundesliga.

iTromsø skrev i går om Kaiserslautern som er i ferd med å snuble i kampen om opprykk fra 2. til 1. Bundesliga.

Etter to måneder på sidelinja var Ruben Yttergård Jenssen på benken da Kaiserslautern bare klarte 0-0 hjemme mot Erzgebirge Aue.

— Sånn er fotballen. Ingen kamper borte mot ett lag som kjemper for livet for å unngå nedrykk er enkle. Det var ikke der ett opprykk ble avgjort. Det er mange andre kamper som har vært mer irriterende denne sesongen, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

- Thriller

Status foran siste serierunde er at Darmstadt innehar den andre opprykksplassen i øyeblikket med 56 poeng. Kvalikplassen har Karlsruhe med 55 poeng med fire måls bedre forskjell enn Kaiserslautern.

Motstander for Kaiserslautern i siste serierunde er Ingolstadt, som allerede har vunnet serien og sikret opprykket.

— Det blir en skikkelig thriller. Vi må bare prøve å slå serievinner Ingolstadt og så får vi se om det er hjelp å få hos de andre lagene. Vi har kun tatt ett poeng på de tre siste kampene, så først og fremst handler det for oss om å klare å vinne på søndag, sier 27-åringen, som var ubenyttet reserve i helgens 0-0-kamp.

— Det var godt å være tilbake i troppen etter en ukes trening med laget.

Les også

Yttergård Jenssen og Kaiserslautern øyner opprykk

Håper å spille

Både Darmstadt og Karlsruhe har også hjemmekamper i siste serierunde. Karlsruhe møter 1860 München, mens Darmstadt møter St. Pauli. Gode nyheter for Yttergård Jenssens lag er at både 1860 München og St. Pauli begge kjemper om å unngå nedrykk og har alt å spille for.

Skulle det bli 3.-plass vil det vente flere kamper, da i en kvalik.

— Jeg må se an formen om jeg er klar til å spille og om trenerteamet vurderer meg som god nok selv om jeg har vært ute i to måneder. Jeg gleder meg bare til søndag og en herlig kamp foran 50.000 håpefulle supportere, sier Jenssen.

Yttergård Jenssen skrev sommeren 2013 en treårskontrakt med Kaiserslautern. Skulle de mislykkes i år igjen, vil han da gå lås på sin 3. Sesong på nest øverste nivå i tysk fotball.

— Jeg har ett år igjen av kontrakten og forholder meg til den, sier midtbanespilleren fra Tromsø.