Riise om gamletreneren: - Alt ble skylt ned i do

John Arne Riise er ikke overrasket over Fulham-nedturen.

SKUFFET: Fulham har mistet seg selv, sier John Arne Riise.

Fulham har klart kunststykket å åpne Championship enda dårligere enn Blackpool; klubben som en uke før seriestart ikke hadde nok spillere til å stille 11 mann på banen engang. Fire tap av fire mulige er det blitt for begge to. Fire kamper, fire tap og 2-9 i målforskjell.

Mandag var John Arne Riise, som selv spilte i Fulham frem til nedrykket i vår, gjest i TV 2s Premier League-sending.

Les også

Hangeland slakter Fulham-manager

– Jeg er egentlig ikke overrasket over den dårlige sesongstarten. Jeg føler med dem, og det er synd å se hva som skjer med klubben. Fulham er egentlig en familieklubb der alle tar vare på hverandre, men de siste årene har det vært mye rart, sier Riise til TV 2.

— Mye rart som skjedde

Manager Felix Magath er under hardt press. Etter det ydmykende 1-5-tapet for Derby i helgen gikk han ut på BBC og ba om unnskyldning til Fulham-fansen.

– Magath har satset veldig på unge spillere. Det er i og for seg veldig bra, men jeg tror snittet i de første kampene har vært 19,8 år. Det er ikke den riktige måten å gjøre det på. I hvert fall ikke i Championship. Det er en mye tøffere liga enn Premier League, og der trenger man rutine, sier Riise.

– Han var fair med meg, men han kom til en klubb og visste ikke hvor spillerne spilte på banen. Jeg mener at hvis man kommer til en klubb som manager, så må du gi spillerne humør. Han gjorde det stikk motsatte, og iverksatte ting som spillerne ikke likte. Det var mye rart som skjedde, forteller Riise.

Visjonen ble borte

Men det er ikke bare Magaths feil, mener nordmannen.

– Fulham har gått vekk fra det stabile, og det som kjennetegnet klubben. Vi merket det godt da vi var der. Og det er ikke bare managerens feil. Det er også de høye herrene i klubben som har gjort en del rare ting som jeg ikke forstår, sier han.

Felix Magath er under press i Fulham. Tidligere Fulham-spiller John Arne Riise er ikke imponert.

Riise sier det er lite igjen av klubben han kom til, og som han ble glad i.– Under Martin Jol og René Meulensteen hadde vi et system og en visjon. Alt det vi hadde jobbet med de siste fem årene ble bare kastet vekk. Fulham hadde egne systemer, men alt ble bare skylt ned i do, sier John Arne Riise.

Felix Magath (61) er en merittert manager fra Tyskland. Han har vunnet Bundesliga tre ganger, to ganger med Bayern München og én gang med Wolfsburg. Han har også vunnet den tyske cupen to ganger. Da han ble Fulham-manager, hadde han vært ute av fotballen i to år. Han har vært trener for Hamburg, Nürnberg, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt, Stuttgart og Schalke, i tillegg til nevnte Bayern og Wolfsburg.