Fotball

Vålerenga knuste Stabæk

To cornere og en effektiv kontring holdt mot naboene fra vest.

  • Arne Hole

(NADDERUD) Stabæk-Vålerenga 0-3:

Vålerenga er i ferd med å spille seg inn i medaljestriden i eliteserien, mens Stabæk faller nedover på tabellen etter å ha ledet etter to serierunder.

I banespillet var det ikke stor forskjell på hovedstadslaget og «bønda» så lenge Stabæk var fulltallige, men i effektivitet var det var den desto større. Stabæk har fått den uheldige kombinasjonen av å slippe inn enkle mål, samtidig som laget ikke skaper all verden av sjanser.

Vålerenga hadde all grunn til å juble etter en sterk 3-0-seier mot Stabæk

Effektive VIF15 minutter var spilt da Diego Calvo tok corner fra venstre med sin presise høyrefot. Christian Grindheim stusset ballen via Stabæk-stopper Pablo Fontanello. Da hadde Stabæk rett i forkant måtte bytte ut en av sine beste krigere i luften, Ville Jalasto.

16 minutter senere kom reprisen. En ny corner fra Calvo traff hodet til midtstopper Simon Larsen og gikk i mål via keeper Mande Sayouba. Bra uttelling for Oslo-laget, som frem til da bare hadde hatt én bra sjanse.

Stabæk på sin side manglet trøkk fremover og kom ikke til en eneste sjanse før Jon Inge Høiland etter en halvtime headet over fra kloss hold etter corner. En enda større mulighet fikk Stabæk da dommer Tor Oddvar Moen mente Simon Larsen spilte ballen bevisst tilbake til keeper Michael langer, som tok den med hendene. Men Franck Bolis forsøk var ikke spesielt utspekulert og endte rett i muren.

Rødt kort

Fontanello var ikke ekstremt enig med Svein Oddvar Moen i det røde kortet.

Kampen ble i realiteten avgjort på overtid i første omgang. Og ifølge Stabæk-fansen var det dommer Moen som satte spikeren i Stabæk-kisten. Fontanello sklitaklet Rasmus Lindkvist, men var Fontanello sistemann? Jon Inge Høiland var ikke mange meter unna. Og hadde Lindkvist kontroll på ballen? Stabæk-trener Bob Bradley var meget arg da han gikk til pause. Det fikk i alle fall Moen med seg. Men han fikk ikke med seg at VIF-innbytter Kamran Ali Iqbal handset på streken 12 minutter før slutt.Med 0-2 og en mann mindre i annen omgang, måtte du være Norges største gambler for å sette pengene på Stabæk-seier. Bæringene fortsatte omtrent uten målsjanser, mens seriens toppscorer, Vidar Ørn Kjartansson, selvfølgelig tok vare på muligheten da han kom alene med Stabæk-keeper Sayouba. Ikke noe forsvarsspill for instruksjonsvideoen av Nicolai Næss og Høiland ved den anledningen.

Litt hasardiøst forsvarsspill av Stabæk i annen omgang kunne gitt Vålerenga enda flere scoringer, men «feilen» var at det ikke var Kjartansson som sto for avslutningene.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking1373324141024
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Stabæk Fotball
  3. Vålerenga Fotball