Fotball

Dommeren fikk nok av protestene - stoppet toppkampen og gikk i garderoben

Da Leverkusens trener nektet å gå på tribunen, gikk dommeren i garderoben.

Dommer Felix Zwayer avbrøt toppkampen mellom Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund da Leverkusens trener nektet å forlate banen.
  • Sjur Magnus Bergstrøm
Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler diskuterer med dommerne etter kampslutt.

Den absurde hendelsen fant sted etter 66 minutter av toppkampen mellom Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund. Pierre Emerick Aubameyang hadde nettopp gitt Dortmund 1-0-ledelse og på benken raste Leverkusen-trener Roger Schmidt, som mente at et frispark i oppbygningen til scoringen var tatt på feil sted.

Dommerteamet entrer banen igjen.

Etter voldsomme protester bestemte dommer Felix Zwayer seg for å sende Schmidt på tribunen, men treneren nektet å forlate banen. Da fikk dommeren nok og gikk i garderoben.Spillerne ble stående igjen på banen og snakket sammen, mens stjernespilleren Marco Reus til slutt måtte smile av situasjonen. TV-bildene viste også Tysklands landslagssjef Joachim Löw som oppgitt trakk på skuldrene.

Tar selvkritikk

Kampen ble stoppet i nesten ti minutter før Zwayer valgte å fortsette oppgjøret da Schimdt til slutt forlot trenerbenken.

— Jeg tror det var en test av styrkeforholdet mellom Zwayer og Schmidt, og jeg synes det var unødvendig kraftig å avbryte kampen, sier Leverkusen-spiller Christoph Kramer til Sky Sport og får støtte av sportsdirektør Rudi Völler.

— Dommeren trodde han måtte stoppe kampen for å gjøre det mer spennende. Totalt unødvendig, sier han til Bild.

Schmidt selv legger seg flat og sier at dommeren hadde rett i å sende ham på tribunen.

— Protestene mine var sannsynligvis ikke passende. Jeg krevde en forklaring og det er min feil. Jeg feilbedømmet situasjonen, sier Schmidt til DW Sports.

Blåste av før tilleggstiden var spilt

Javier «Chicharito» Hernandez misbrukte en stor sjanse mot slutten for hjemmelaget. Mexicaneren så også ut til å bli snytt for straffe da Dortmunds Sokratis Papastathopoulos blokkerte headingen hans med hånden noen minutter etter at kampen ble sparket i gang igjen, noe som ikke hjalp på dommerens popularitet.

I tillegg valgte Zwayer å blåse av kampen før det bebudede tillegget var ferdigspilt.

Seieren gjør at Dortmund fortsatt er åtte poeng bak serieleder Bayern. 12 kamper gjenstår å spille.Leverkusen er på sin side nummer fire.

(Adresseavisen/NTB)

Les også

  1. Bommet på straffe - så gjorde Henriksen det godt igjen

  2. Dramatisk da Selnæs ble snytt for debutseier: - Det er klart det er bittert

  3. Sørloth ute av laget etter allergisk reaksjon

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Bundesliga
  3. Bayer Leverkusen