Fotball

28-åringen ikke lenger drapsmistenkt

Siktelsen endret til grov vold med dødlig utfall.

  • John Inge Seljehaug

Den 28 år gamle mannen som er pågrepet og mistenktfor drapet på den 43 år gamle firebarnsfaren i Helsingborg, er ikke lenger mistenkt for uaktsomt drap. Det melder den svenske nettavisen Kvällsposten.

— Det er en avgjørelse som statsadvokaten har tatt ut i fra hva som har kommet frem i det siste avhøret, sier Skånepolitiets Caroline Aspinge til Kvällsposten.

Den siktede er kjent fra hooliganmiljøet i Helsingborg, og skal tidligere være dømt for trusler mot en tjenestemann. Han skal også tidligere ha truet en kvinnelig vakt med å skyte henne med to skudd i hodet.

LES OGSÅ: Han skulle jo bare på fotballkamp

— Det er ingen våpen som blitt brukt basert på den informasjonen vi har. Noe mer enn det vil vi ikke gå ut med, sier Aspinge.

  • Hamrén om supporterdrapet: - Dypt tragisk

Var involvert

28-åringen meldte seg selv til politiet mandag kveld og ble straks pågrepet. Mannens advokat sier den siktede er rystet over det brutale drapet og han ville bistå politiet med det han kunne.

— Jeg kan ikke si mer enn at han benekter lovbruddet, og han som alle andre er knust over det som har skjedd. Det er derfor han kontaktet politiet for å bistå med de oppgavene han kan i etterforskningen. Han innrømmer involvering i hendelsen, sier mannens advokat, Stefan Rosell, uten at han vil gå nærmere inn på detaljene.

JAKTEN PÅ NORGES BESTE TRENER, SE ALLE EPISODENE HER:

Les mer om

  1. Allsvenskan
  2. Djurgårdens IF
  3. Helsingborgs IF