Fotball

Overtidsdrama da Trondheims-Ørn tapte

Ledet 2-0 og hadde fullstendig kontroll. Men så snudde Arna-Bjørnars innbyttere.

ØRN-TRENER: Thomas Dahle. Foto: Joakim Slettebak Wangen

  • Eirik Bernhard Grønning

Trondheims-Ørn – Arna-Bjørnar 2-3

Ranheim (adressa.no): Det var vanskelig å se hvilket lag som var et topplag og hvilket som har slitt denne sesongen. For selv om Trondheims-Ørn har slitt med Arna-Bjørnar de siste sesongene, var det nærmest kun ett lag på banen den første timen. Men så gjorde Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes to endringer, som sammen med bokstavelig talt en hjelpende hånd fra hjemmelaget, ga Arna-Bjørnar initiativet som snudde kampen.

Tok tak fra start

Trondheims-Ørn viste tydelige intensjoner fra start, og selv om det selv om Arna-Bjørnar var med på notene, ble det langt farligere da Ørn angrep. Etter at Guro Reiten og Hege Nordvik hadde skutt hvert sitt skremmeskudd, ble det langt farligere da Lisa-Marie Utland fikk sjansen.

For etter et nydelig innlegg fra venstre, befant Ørn-spissen seg helt alene fra straffemerket, og dunket inn 1-0 til venstre for Arna-Bjørnar-keeper Erin McNultys. Da var det spilt åtte minutter.

Fartsfylt 1. omgang

Etter dette tok Ørn kontrollen over banespillet mot et lavtliggende Arna-Bjørnar-lag. Som var farlige på kontringer, men ble hindret av en våken Kristine Nøstmo da bergenserne viste små glimt av hvorfor de snuser på en bronsemedalje.

Men på Ranheim var det likevel Ørn som var farligst. Lisa-Marie Utland var et konstant uromoment, og hadde fortjent å bli tomålsscorer etter 20 minutter da hun avslutte i stangen etter en nydelig stikker fra Andre Haugstøyl. Like før hadde Utland en volleyforsøk fra 16 meter, som med hell kunne havnet innenfor stengene.

Doblet ledelsen

Derfor var det få tilskuere som stusset over at Utland satte inn kampens andre scoring, på nettopp en stuss. Toppseriedebutant Kristin Reistad, som kom inn for en skadd Ørn-kaptein Solfrid Andersen Dahle, forserte på høyresiden før hun slo en lang ball inn i feltet. Innlegget og vinkelen var ikke den letteste for Utland, men på mesterligvis vis fikk hun fart i headingen, som keeper ikke hadde en sjanse til å nå i nærmeste hjørne, etter 32 minutter.

Selv om Arna-Bjørnar kjempet seg med i kampen, var det ingenting å si på at hjemmelaget ledet noe overraskende 2-0 til pause.

Mistet initiativet

Etter hvilen tok bortelaget styringen i banespillet, men det var Trondheims-Ørn som skapte den første sjansen. Landslagsspiller Guro Reiten tilrev seg et ørlite rom utenfor 16-meteren, men årvakne motstandere klarte å kaste seg inn for å blokkere. Men istedenfor å hindre en målsjanse, endte ballen opp hos Andrea Haugstøyl som sto alene på fem meter.

Men med en spiss vinkel og en vanskelig «backspin» klarte ikke Ørns indreløper å overliste keeperen som fikk en relativt enkel jobb da hun dyttet ballen utenfor stolpen.

Like etter var stolpen i sentrum på den andre siden da Kristine Nøstmo bommet på en utboksing. Men uheldigvis for bortelaget klarte ikke en hardt presset Amalie Eikeland treffe annet enn utsiden av stolpen.

Bortelaget tok over

Dette ga Arna-Bjørnar et håp. Et håp som virkelig ble forsterket da Vilde Bøe Risa presenterte på best mulig vis. For etter å ha mottatt ballen i mellomrommet klinket innbytteren ballen i krysset fra 30 meter.

Dermed var det kamp igjen, og kort tid etter Tina Charlotte Algrøy var nær ved å sette inn utligningen, fikk gjestene bokstavelig talt en hjelpende hånd fra vertene. Mali Lillås Næss var uheldig og fikk ballen i hånden, noe som ikke ga dommeren noe annet valg enn å peke på straffemerket.

Der var Caroline Walde sikkerheten selv, og tross en god Arna-Bjørnar-periode, var det litt flatterende at det sto 2-2. ## Drama på overtid

Da gikk det mot uavgjort på Dnb Arena før nok en innbytter presenterte seg for bortelaget. For da kampen var godt inne i overtiden, og på det som var et av de siste sparkene på ballen, bredsidet Tina Charlotte Algrøy inn 3-2 til Arna-Bjørnar da hun kom alene med keeper etter en lang pasning.

Dermed endte det med tre poeng til bronsejagende bergensere, men seieren satt veldig langt inne i Trondheim.

Kampfakta

Trondheims-Ørn – Arna-Bjørnar 2-3 (2-0)

Målsjanser: 9-7

Toppserien, kvinner. 18.runde. Dnb Arena

Cirka 50 tilskuere.

Mål: 1-0 Lisa-Marie Utland 8.min 2-0 Utland 32.min 2-1 Vilde Bøe Risa 74.min 2-2 Caroline Walde straffe, 85.min 2-3 Tina Charlotte Algrøy 90+3 min.

Les mer om