Fotball

Elabdellaoui nær sensasjonelt poeng på Westfalen

Eintracht Braunschweig holdt lenge unna for Dortmund, men måtte til slutt gi tapt.

Omar Elabdellaoui og Eintracht Braunschweig holdt lenge unna, men måtte til slutt gi tapt.

Borussia Dortmund — Eintracht Braunschweig 2-1:

Omar Elabdellaoui og Eintracht Braunschweig stengte igjen bakover i 74 minutter, men måtte til slutt gi tapt 1-2 borte for Borussia Dortmund i Bundesliga søndag.

Nordmannen spilte hele kampen på høyrebacken for gjestene. Braunschweig spilte Dortmund svake i første omgang, men den siste halvtimen fikk forsvaret stadig mer trøbbel.

Jürgen Klopp gjorde smarte bytter etter 60 og 68 minutter. Marco Reus fikk fart i Dortmund-angrepet, mens 21-åringen Jonas Hofmann kun brukte seks minutter på å gjøre 1-0. Han trakk seg fint inn i feltet, spilte vegg med en medspiller og satte ballen i det lengste hjørnet fra spiss vinkel.

Hofmann markerte seg igjen drøyt fem minutter før slutt. Elabdellaoui måtte gi slipp på hurtigtoget, som ble klippet ned av Ermin Bicakcic i Braunschweig-feltet. Fra straffemerket var Marco Reus sikker.

Et lite håp ble det mot slutten for gjestene. Midtbanemannen Kevin Kratz stanget inn en corner i det 89. minuttet. Det var likevel for sent til at Braunschweig fikk med seg poeng.

To kamper har gitt to ettmålstap for Elabdellaouis klubb etter opprykket til 1. Bundesliga. I første serierunde ble det 0-1 hjemme for Werder Bremen. Dortmund topper på sin side tabellen med to strake seirer og 6-1 i målforskjell.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Eintracht Braunschweig