Fotball

Pappa Ødegaard avviser råd om skattejuks: - Vi skal ikke operere i noen gråsoner

Hans Erik Ødegaard uttaler seg for første gang om avsløringene i «Football Leaks».

Hans Erik Ødegaard innrømmer at veldig mange mennesker har ønsket å bistå sønnen Martin, også i forbindelse med skatt, men at familien har takket nei til alt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

  • NTB

Martin Ødegaard tjener gode penger i Real Madrid, men pappa Hans Erik sier til VG at familien aldri har mottatt råd fra sine spanske advokater om hvordan man skal vri seg unna skatt.

Avsløringene i «Football Leaks» har rystet fotballverden. Tolv europeiske medier har sammen med tyske Der Spiegel fått tilgang til lekkasjen som angivelig skal vise skattesnusk i hundremillionersklassen.

De aller fleste som nevnes i lekkasjene kommer dårlig ut, deriblant Cristiano Ronaldo og José Mourinho, men Hans Erik Ødegaard er et hederlig unntak. I et dokument fra 2015 avviser han å benytte seg av skatteunndragelser og kaller det et «moralsk spørsmål».

  • Bakgrunn: Spansk storavis hevder å sitte på Ødegaards kontrakt

Gode advokater

«Han (Martin) vil tjene mye penger uansett. Det er også et moralsk spørsmål. Hvorfor skal man ta en stor risiko ved å forsøke å spare skatt når andre mennesker sliter mye mer med å betale regningene sine», skal det stå i dokumentene.

Pappa Ødegaard bekrefter at ordene er hans, men stiller seg uforstående til premisset om at det er familiens advokater som har rådet dem til å gjennomføre skatteunndragelser.

Les også

Dette bildet av Ødegaard setter fart på ryktene

– De advokatene jeg kom i kontakt med her i Spania er veldig ordentlige og bra. Det er direkte feil at disse skal ha rådet meg til å plassere penger slik at man unngår å betale skatt. Snarere tvert imot. De har hjulpet oss masse, og vi er veldig fornøyde med dem, sier Ødegaard til VG.

Hans Erik Ødegaard (t.h.) følger sønnen Martin tett i Madrid. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Henvendelser

Han har fått mange henvendelser fra journalister etter at hans uttalelser har blitt hentet fram av flere på sosiale medier.

– Vi følger bare lover og regler. Det er ikke så fantastisk, sier Ødegaard.

– Skattemessig kan man havne i ting som vil være i gråsonen. Både de og vi er enige om at vi ikke skal inn i noen gråsoner. Det skal være helt hvitt, avslutter han overfor VG. (©NTB)

Les mer om

  1. Martin Ødegaard
  2. Cristiano Ronaldo