Fotball

Elyounoussi: – Flaks og dyktighet ga mål

Norges første målscorer er beskjeden i beskrivelsen av målet.

Målscorer Tarik Elyounoussi har all grunn til å gi tommel opp etter tre poeng mot Kypros.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

ULLEVAAL (aftenposten.no): Med sin 1-0-scoring sørget Tarik Elyounoussi for at Norges jakt på tre poeng endelig kom i gang like før pause. Målet kom etter et hjørnespark hvor han reagerte lynraskt da ballen kom fra en av Kypros spillere etter et hjørnespark.

–Målet kom på et viktig tidspunkt. Jo lengre tid det tar før målet kommer, jo mer utålmodig blir man. Og så får de troen på å kunne klare det.

–Ikke beregnet

–Brede (Hangeland) får jo all oppmerksomheten. Alle tror han skal heade den, men så går den forbi. Der dukker jeg opp og hopper alt jeg kan, og treffer den så vidt , sier målscoreren til aftenposten.no.

Ballen havnet akkurat der det var en åpning i den kypriotiske muren, helt nede ved stolperoten. Men det var ikke kun iskald beregning som sørget for det.

–Det var en kombinasjon av flaks og dyktighet, smiler Hoffenheim-spilleren, som er klar på at det ikke var helt beregnet å få ballen i mål akkurat der hvor den havnet.

Målet var hans sjuende i landskamp nummer 31. Elyounoussi ble byttet ut etter litt over en times spill. Inn kom Joshua King, som like etter satte inn 2-0 for Norge.

–Bør ha respekt

Elyounoussi var, som resten av laget, fornøyd med at de klarte å sikre tre poeng som hele Norge forventet at de skulle ta.

–Vi hadde kniven på strupen og måtte vinne. Det betydde mye for oss å klare det, slår han fast.

Samtidig er han klar på at de må forbedre spillet om det skal ende i tre nye poeng når gruppeleder Sveits er motstander tirsdag.

–Det er et veldig bra lag som spiller fin fotball. Men vi var fullt på høyde med dem borte og kunne tatt tre poeng, så de har nok litt respekt for oss også , mener kantspilleren.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Kypros