Fotball

Brutterns advarsel til konkurrentene: - Vi skal bli enda bedre

Kåre Ingebrigtsen digger at Yann-Erik de Lanlay endelig fikk betalt for strevet.

TRE VIKTIGE POENG: Sterk borteseier i Oslo for RBK og trener Kåre Ingebrigtsen.
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

ULLEVAAL STADION: Med to sene mål, sikret RBK alle tre poengene borte mot Vålerenga. På sidelinjen stod RBK-trener Kåre Ingebrigtsen med en god følelse hele veien.

— De har en sjanse etter tjue sekunder. Ellers har vi veldig bra kontroll. Spesielt i første omgang. Det første kvarteret av andre omgang har de litt press på oss. Det blir Hawaii og vanskelig. Da blir det tilfeldighetene som rår - og det er ikke fordel oss, sier han.

Hullet på byllen lettet

Bruttern innrømmer glatt at han ble lettet da målet endelig kom etter 83 minutter. Samtidig kom målet etter spill som gjør han varm om hjertet.

AVGJORDE MOT VIF: Yann-Erik de Lanlay (til høyre) har nettopp satt inn Rosenborgs første scoring.

— Det er akkurat sånn vi har tegnet det opp på blokka og vist gutta på videoanalysene. Det er utrolig artig å lykkes med ting vi har jobbet med. I tillegg er det fantastisk for Yann-Erik. Den jobben han gjør i dag er formidabel. Han terroriserer Vålerenga hver gang vi klarer å sette ham opp, og at han til slutt får lønn for strevet er veldig bra, sier han.

 1. Les også

  Stormet banen da Rosenborg avgjorde storkampen mot VIF

 2. Les også

  Kapteinen avgjorde - og var Rosenborgs bestemann

— Deilig å få pasning

Målscoreren selv deler også en stor del av æren for målet med lagkompisene – spesielt Midtsjø og Svensson.

— Fredrik finner Jonas med en veldig god ball, som slår inn på første stolpe. Der kommer jeg på løp, og trenger egentlig bare å prikke den i nærmeste hjørne. Det var utrolig bra spill av alle, og kanskje et av mine best timede løp i RBK. Det er deilig at pasningen kommer til slutt, når jeg har tatt de løpene i hele kampen, sier han.

Skremmer konkurrentene

Fire minutt senere sørget Mike Jensens ”rabbitkiller” for at RBK tok med seg alle poengene hjem til Trondheim. Bruttern roser kollektivet for at det ble full pott.

— Hele gjengen gjør en fantastisk innsats. Kollektivet er imponerende. Vi jobber knallhardt, er tålmodige og venter på mulighetene. Vi skaper sju-åtte målsjanser, og slipper til voldsomt få sjanser, sier han.

Og konklusjonen er egnet til å skremme konkurrentene:

— Brukbart, men det skal bli bedre. Det er første gangen denne gjengen spiller sammen, og vi trenger litt tid. Det er betryggende for oss, men kanskje ikke for våre konkurrenter, sier Bruttern og gliser.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Rosenborg BK