Fotball

Solbakken og FCK latterliggjort på hjemmebane

Måtte tåle massiv misnøye fra tribunene etter tap mot nyopprykket lag.

MÅ TIL UKRAINA: Dnipro Dnipropetrovsk er motstanderen i den tredje kvalifiseringsrunden på vei mot mesterligaen.

Ståle Solbakkens lag imponerte i midtuken med 2-0 seier over ukrainske Dnipro i mesterligaen. Tilbake i den danske ligaen gikk det derimot tråere for FCK.

— Vi er på vei, vi er på vei, vi er på vei til Champions League, lød det plutselig i Parken – fra Hobros tribune, skriver Ekstrabladet.

Hovedstadslaget ble avkledd av nykommeren Hobro. Allerede etter sju minutter tok gjestene ledelsen ved Quincy Anitpas.

Like etter pause doblet Mads Justesen ledelsen, før Superligaens toppscorer Mads Hvilsom gjorde vondt verre da han scoret 3-0-målet i det 63. minutt.

— FC på banen, vi vil ha FC på banen, lød det fra misfornøyde København-fans på tribunen.

Solbakken hadde allerede før den tredje scoringen gjort sine tre bytter, og det danske storlaget klarte aldri å slå tilbake. Det ble heller ikke lettere da Mathias Jørgensen pådro seg rødt kort i det 80. minuttet.

– Selv om vi kommer under 0-2 kan ikke alle begynne å gjøre akkurat som de vil. Det var det som skjedde mot Hobro. Det kan få konsekvenser for enkelte spillere og hvordan vi lader opp til kamper , sa en irritert Solbakken etter nederlaget.

Tom Høgli spilte hele kampen for FCK og var svært skuffet etter tapet.

– Det er ikke noe annet å si enn at vi er meget skuffet. Dette var ikke godt nok og jeg er lei av at vi skuffer supporterne, sa Høgli tilFCKs nettsted.

København har begynt sesongen i Danmark svakt. Etter fire kamper står laget med én seier, to uavgjorte kamper og ett tap, noe som betyr at Solbakkens menn ligger på en 7. plass.

Søndagens overmenn Hobro leder den danske serien med ni poeng. (Adressa.no / ©NTB)

Les mer om

  1. Superligaen
  2. FC København