Fotball

Dæhli reddet Cardiff-poeng på overtid

Nordmannen med uhyre viktig scoring på overtid av overtiden mot West Bromwich.

Mats Møller Dæhli ble den store helten da han sørget for sin utlikning til 3-3 på overtid av overtiden borte mot West Bromwich.
  • Jo Trønsdal Bævre

West Bromwich — Cardiff 3-3

Både West Bromwich og Cardiff trengte sårt en seier lagene møttes på The Hawthorns lørdag. Før kampen lå hjemmelaget på en 16.-plass med 28 poeng, mens waliserne lå nest sist på tabellen med sin 19.-plass og 25 poeng.

Etter en fryktelig start for Solskjærs menn, og 2-0 i sekken før det var gått ti minutter, var det en meget sterk opphenting som sørget for et særdeles viktig poeng i bunnstriden.

Og, dette skjedde ikke uten dramatikk. Først utliknet Cardiff til 2-2, før Thievy satte inn West Broms tredje for dagen tre minutter på overtid. Da trodde alle det skulle bli hjemmeseier, men den gang ei. To minutter senere sørget nemlig Mats Møller Dæhli for håp om fortsatt Premier League-eksistens for Cardiff med sin uhyre viktige 3-3-scoring.

— Spillerne hadde endelig den flaksen de fortjener. Ett poeng er veldig viktig, det ville vært vanskelig å løftet spillerne med tap her. Tap ville også betydd at West Brom hadde rykket fra oss. Spillerne vet hvor viktig dette poenget er. Nå kan de sanke flere i ukene som kommer, sa Solskjær til BBC, ifølge NTB.

Grusom Cardiff-start

Det skulle vise seg å bli en tung start på kampen for Solskjærs menn. Allerede før det var spilt to minutter, fikk Morgan Amalfitano muligheten fra høyrekanten. Franskmannen forsøkte seg trolig på et innlegg, som i stedet havnet utagbart i lengste hjørne bak en forfjamset David Marshall i Carfiff-buret.

– Jeg synes vi fortjente målet siden vi spilte veldig bra i annen omgang. Jeg hadde en sjanse tidligere i kampen og tenkte at alt jeg trengte var én til. Jeg var veldig glad da den kom, sier Dæhli.

Han sier Solskjær er flink til å få spillerne til å kjempe til siste slutt.

– Han sier vi aldri skal gi opp og at flaksen kommer når vi fortjener det. Vi kan beholde plassen. Vi må vise karakter, og det gjorde vi i dag, sier Dæhli ifølge NTB.

Bare tre minutter senere var James Morrison svært nær å doble, men Marshall fikk såvidt en hånd på ballen.

Imidlertid skulle vondt bli verre for bortelaget. Etter ti minutter broderte West Brom seg fint igjennom Cardiff-forsvaret, og Graham Dorrans fikk æren av å plotte ballen i hjørnet til 2-0. En grusom start for Solskjærs disipler.

Kampen roet seg noe etterpå, og Cardiff kom mer med i kampen, uten at de store sjansene ble skapt.

Etter halvtimen spilt ble utrolig nok Amalfitano-målet så godt som kopiert, bare at denne gangen var det Cardiff som sto for underholdningen. Jordon Mutch så ut til å legge inn fra høyre, men ballen gikk i stedet i en nydelig bue over keeper, inn i det lengste hjørnet og Cardiff fikk dermed en utrolig viktig redusering. 2-1 sto seg også til pause.

Utrolig avslutning

Andre omgang begynte jevnt, med sjanser til begge lag. Den første store muligheten sto West Brom for, da Vydra kom igjennom Cardiff-forsvaret - og havnet alene med keeper. Marshall kom ut og gjorde seg stor, og reddet mesterlig.

Utover omgangen tok Cardiff mer og mer over, og kom blant annet til en god sjanse etter 63 minutter, da et godt langskudd fra Frazier Campbell ble reddet godt av Ben Foster.

Det gode spillet ga uttelling noen minutter senere. Gary Medel la inn fra høyre, og bak i feltet vant Steven Caulker duellen og headet ballen i en bue over Foster i lengste hjørne. En utrolig viktig Cardiff-scoring.

Det så også ut til å bli kampens siste mål, helt til begge lag satte inn hvert sitt overtidsmål til 3-3 og poengdeling, i kampen som ingen hadde råd til å tape.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. West Bromwich Albion FC
  3. Cardiff City
  4. Premier League