Kirkeskov med drømmedebut for AaFK

AaFKs nye back den positive overraskelsen i årets første treningskamp.

FARLIG VENSTREFOT: Mikkel Kirkeskov viste umiddelbart fram venstrefoten sin i AaFK-debuten. Før elleve minutter var spilt sto han med to målgivende.
  • Eirik Nesset Hjelvik

AALESUND — BRATVÅG 3-1:

Mikkel Kirkeskov kunne knapt bedt om en bedre start i AaFK-trøya. Før elleve minutter var spilt i årets første kamp, sto han med to målgivende pasninger.

Les også

Komfortabel AaFK-seier i årets første test

Allerede etter sju minutter slo han en knallhard corner som Edvard Skagestad enkelt kunne heade i mål til 1–0. Tre minutter senere mottok han ballen på venstresiden etter et vakkert AaFK-angrep. Innlegget endte perfekt hos Mostafa Abdellaoue som satte inn 2–0. – Det ble en drømmestart for han dette. Samtidig var det en bekreftelse på hvorfor vi hentet han. I tillegg til flere andre egenskaper, har han en frispark— og dødballfot som holder høy klasse. Den kommer vi til å dra nytte av i år, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

- Meget tilfreds

Mikkel Kirkeskov var naturlig nok godt fornøyd med sin egen AaFK-debut.

Les også

Klubbløse Riise: - Det er flere klubber i Norge som vil ha meg

– Jeg er meget tilfreds med denne kampen. Vi ønsket å legge press på dem, og det syntes jeg vi klarte. Vi gjorde en god kamp, mener han.

– Så fikk du en drømmestart med to målgivende umiddelbart?

– Ja, det var selvfølgelig en god start det. Jeg ønsker å være med framover for å legge innlegg og bidra til målgivende, så da er det kjekt at det ender i scoringer også, sier Kirkeskov.

– Er dette et tegn på hva som er i vente?

– Jeg håper da virkelig det, sier Kirkeskov.

God åpning – tam fortsettelse

De to kjappe målene førte til at AaFK fikk en pangstart på årets første treningskamp.

Hjemmelaget presset Brattvåg tilbake innledningsvis, men etter hvert kom det nyopprykkede 2. divisjonslaget mer med i oppgjøret.

Les også

Aalesund krever over 20 millioner kroner for Leke

I det hele tatt var det nok litt januar-preg over AaFK-laget.

I pausen gjorde AaFK fire bytter. Det satte umiddelbart litt mer fart i angrepsspillet.

Vebjørn Hoff trengte bare 27 sekunder på banen før han banket inn 3–0. AaFK åpnet brukbart innledningsvis, men igjen ga presset seg utover i omgangen. Publikum hadde nok ventet seg litt mer av AaFK, men i stedet var det Brattvåg som fikk redusert til 1–3 ved innbytter Håkon Leine.

– Jeg synes dette var litt opp ned for vår del. Tidvis er det bra, men i andre perioder viser det seg at vi har mye å jobbe med, sier Trond Fredriksen.

Uansett er det vanskelig å bedømme hvordan AaFK står såpass tidlig etter et møte med et lag som i fjor spilte i 3. divisjon.

– Det er jeg helt enig i. Det er veldig vanskelig å si. Men vi har i hvert fall mye hardt arbeid foran oss, sier Fredriksen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk