Fotball

Dette blir RBKs neste motstander i Europa

Møter hviterussisk lag i Champions League.

BATE Borisov har vært et fast innslag i Europa de siste årene. Her fra en kamp mot Barcelona i gruppespillet i 2015.
  • Mats Haugland

Rosenborg vant enkelt 4–0 hjemme mot nordirske Linfield onsdag kveld, og tok seg videre fra 1. kvalifiseringsrunde i Champions League med 6–0 sammenlagt.

  • BØRSEN: Igjen var han RBKs beste

Det har lenge vært klart at RBK skal møte vinneren av oppgjøret mellom hviterussiske BATE Borisov og polske Piast Gliwice i den 2. kvalifiseringsrunden. Hviterusserne var store forhåndsfavoritter, men fikk et vanskelig utgangspunkt med 1–1 på hjemmebane.

I returoppgjøret spilt i Polen onsdag kveld, tok Piast ledelsen 1–0 og så lenge ut til å gå mot avansement.

I det 82. minutt utlignet derimot hviterusserne på straffespark, og kun tre minutter før slutt fullførte de snuoperasjonen da de satte inn 2–1. Dermed vant BATE 3–2 sammenlagt.

– Jeg tror det er hipp som happ hvem vi møter. Det blir et tøft oppgjør uansett. Vi skal ha fokus på oss selv og ikke så mye på dem, sa RBK-trener Eirik Horneland før det var avgjort hvilket lag de ville møte.

Kampene i 2. kvalifiseringsrunde spilles 23./24. juli og 30./31. august. RBK åpner på bortebane.

BATE Borisov slo Arsenal 1–0 hjemme i februar i 16.-delsfinalen i Europa League. De røk ut etter 0–3-tap i returoppgjøret i England.

Fast innslag

BATE har vunnet den hviterussiske ligaen de 13 siste årene, og ligger på toppen av tabellen etter 15 kamper også i årets sesong.

I 2008 ble de det første hviterussiske laget som kvalifiserte seg til Champions League, og siden har de vært et fast innslag i Europa.

Så sent som i februar slo de Arsenal 1–0 hjemme i 16.-delsfinale i Europa League, selv om de røk ut etter et 0–3-tap i England.

Tidligere Odd- og Bodø/Glimt-spiller Emil Jonassen signerte for den hviterussiske klubben i mars. Foreløpig har det bare blitt fire kamper på nordmannen, men venstrebacken fra Skien har allerede notert seg for én scoring.

Jonassen var ubenyttet reserve i begge oppgjørene mot Piast Gliwice.

Veien videre

Veien til Champions League-gruppespillet er svært tøff. RBK har nå kommet gjennom én av fire kvalikrunder, og trønderne var kun seedet i trekningen av den første kvalifiseringsrunden.

Skulle RBK ryke ut mot BATE, vil de havne i 3. kvalifiseringsrunde til Europa League.

Mandag 22. juli trekkes RBKs motstander i en eventuell 3. kvalifiseringsrunde i Champions League.

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Champions League