Juve sikret Scudetto

Søndagens seier holdt i massevis. Juventus er italiensk seriemester i fotball for annet år på rad.

Arturo Vidal scoret kampens eneste mål da Den gamle dame hentet serie A-tittelen tre runder før slutt. Juve trengte ett poeng for å skaffe seg et forsprang som tabelltoer Napoli ikke kan hente inn.

Selv om Juventus' klubbledelse, spillere og fans hevder at seriegullet var det 31. i rekken, var det Torino-klubbens 29. offisielle tittel. På midten av 2000-tallet ble klubben fratatt to seriegull fordi klubben ble kjent skyldig i å ha påvirket dommeroppsettet i flere kamper.

Juventus er uansett den klart mestvinnende klubben i Italia. Milano-klubbene Milan og Inter har 18 seriepokaler hver.

– Vi har kvittet oss med mye vekt fra skuldrene. Etter at vi vant forrige sesong, ville det vært en enorm skuffelse å bli nummer to, sa keeperveteranen Gianluigi Buffon.

1-0-seieren over Palermo ble sikret da Mirko Vucinic ble felt i gjestenes felt, og Vidal var som vanlig sikker fra 11-meteren. 10 minutter før slutt ble Paul Pogba utvist for spytting mot en motstander, men vertene holdt på ledelsen med 10 mann.

Etter kampen kastet spillerne Antonio Conte i et isbad. Suksesstreneren er blitt koblet til flere europeiske storklubber, men Buffon er sikker på at han blir i Torino.

– Conte? Jeg tror ikke det finnes noen tvil om hans framtid. Det er bare normalt at man setter seg ned og diskuterer etter hver sesong.

Serietoer Napoli møter Inter til storkamp på hjemmebane søndag kveld. Blåtrøyene er 14 poeng bak Juventus med fire kamper igjen å spille. Mario Balotelli ble matchvinner for Milan, som trygget tredjeplassen med 1-0 over Torino.

Miroslav Klose imponerte sterkt da Lazio knuste Bologna hele 6-0 på eget gress søndag. Den tyske spissveteranen scoret fem av målene, mens Hernanes sto for det siste for Roma-klubben.

– Jeg tror jeg har scoret fem mål for Kaiserslautern en gang. Det var en flott dag. Jeg dediserer alle målene til laget, og jeg vil takke dem for jobben de gjorde, sa Klose.

Både Antonio Di Natale (Udinese) og Gonzalo Bergessio (Catania) noterte tre scoringer i sine lags hjemmeseirer. Di Natale er oppe i 20 seriescoringer etter å ha ordnet 3-1-seier over Sampdoria. Kun Napolis Edinson Cavani (23 mål) har scoret flere.

Udinese ligger på sjetteplass i serie A og har fortsatt håp om å kvalifisere seg til europacup neste sesong. Også Lazio og Inter jager en topp 6-plassering.

Bergessio scoret alle målene da Catania sendte Siena hjem med 0-3-tap i sekken.

(©NTB)