Fotball

Solskjær: - Vi ville vært hektet av om vi tapte

Etter fire målløse kamper fant Cardiff scoringsformen i bunnkampen mot Fulham.

Seieren betydde mye for Cardiffs spillere.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Cardiff hadde gått fire strake Premier League-kamper uten å score før hjemmeoppgjøret mot Fulham, det eneste laget som hadde tatt færre poeng enn dem i løpet av sesongens 28 første kamper.

90 minutter og tre scoringer senere ser alt mye lysere ut for Ole Gunnar Solskjærs mål om sikre Cardiff fornyet Premier League-kontrakt.

Kaptein Steven Caulker scoret de to første for Cardiff. Mellom de to hadde Lewis Holtby utlignet for Fulham. Cardiff avgjorde senere kampen, med en 3-1-scoring som kunne ligne på et selvmål.

— Vi kunne ikke engang vurdere å tape denne. Begge lag visste de ville bli hektet av hvis de tapte, sier Solskjær ifølge BBC.

- Det betyr mye for alle i klubben. Spillerne, støtteapparatet, fansen og alle som støtter oss, sier Solskjær ifølge Cardiffs Twitter-konto.

- Vi kan holde plassen

For Cardiff betyr seieren at de har like mange poeng som West Bromwich, som innehar den siste sikre plassen. Solskjær tror på Cardiffs muligheter til å holde plassen.

— Vi har tatt en titt på kampene - det er ni kamper igjen og jeg tror det vil være nok å vinne fire av de. Vi har hatt en dårlig periode, men vi har fortsatt en mulighet. En til seier i de to neste kampene vil bli viktig, sier Solskjær.

Det kan imidlertid fort vise seg å være lettere sagt enn gjort. De to neste ligakampene for Cardiff er Everton borte og Liverpool hjemme.

Lagmoral

Steven Caulker mener seieren vitner om sterk lagmoral.

- Vi har mye vilje i laget. Da de utlignet kunne vi ha syntes synd på oss selv, men vi kjempet tilbake og hvis vi kan vise den samme viljen i de ni neste kampene er jeg sikker på at vi holder plassen, sier Caulker ifølge BBC.

Sjefen er enig.

— Hovedtingen jeg tar med meg fra dette er hvordan gutta svarte etter å ha sluppet inn målet. De var fast bestemt på å vinne, sier Solskjær.

Den tidligere Molde-treneren roser også tomålsscorer Caulker.

— Han kunne scoret hat-trick! Det er ikke hans hovedrolle dog, han var briljant i forsvar, sier Solskjær.

Dystert for Fulham

Ingen av Cardiffs nordmenn startet, men 19-åringen Mats Møller Dæhli kom inn de siste tjue minuttene. Både John Arne Riise og Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham.

De to kan fort måtte belage seg på Championship-fotball neste sesong, hvert fall hvis man skal legge Premier League-historien til grunn.

Siden Premier League-oppstarten i 1992, har nemlig kun tre lag unngått nedrykk etter å ha ligget sist etter 30 kamper. Den bragden er det kun Oldham (1992/93), Southampton (1996/97) og Wigan (2010/11) som har klart.

Fulham, som nå har tre poeng opp til Sunderland på 19. plass, vil nå uansett ligge sist etter 30 kamper.

— Det var ikke bra nok fra oss i dag, men vi får alltid problemer etter at vi slipper inn. Før målet spilte vi OK, men etter ett mål tar selvtilliten slutt, sier Fulham-manager Felix Magath ifølge BBC.

Dæhli vraket fra start

Mats Møller Dæhli var kampens beste spiller da Norge spilte 2-2 mot Tsjekkia i en privatlandskamp onsdag kveld. Mot Fulham valgte likevel Ole Gunnar Solskjær å henvise 19-åringen til innbytterbenken.

Fulham fant imidlertid plass til sin egen 19-åring, Cauley Woodrow, som fikk sin første kamp fra start.

Cardiff tok kommandoen fra start, men den første målsjansen kom først etter kvarteret. Cardiffs Fraizer Campbell skaffet seg plass på venstrekanten, og skjøt mot lengste stolpe, men Maarten Stekelenburg strakk seg til en fin redning.

Ole Gunnar Solskjær uttalte før kampen at lagets hovedutfordring var å sette flere av sjansene sine.

I første omgang mot Fulham var imidlertid også sjanseskapingen under enhver kritikk.

- Skammelig omgang

Først da klokken rundet 45 minutter skjedde det noe med Cardiff.

Jordon Mutch slo en lur, lav ball inn i feltet, som fant Kenwyne Jones. Cardiffs gigantspiss leverte en brukbar avslutning, men nok en gang var Stekelenburg på den.

Det kan ha gitt Cardiff troen på mer, for kun sekunder senere kom det viktige ledermålet.

Craig Noone tok ned ballen på brystet og hamret ballen mot bakre stolpe. Kaptein Steven Caulker var mest våken og satte ballen i mål fra kort hold, til enorm lettelse fra hjemmepublikummet.

Til tross for en begivenhetsrik avslutning på omgangen var det en lettere sjokkskadet John Carew som satt i TV2-studio.

- Dette er den dårligste fotballkampen jeg har sett i år. Det var skammelig, sa Carew.

Dæhli inn

Dermed var det kjærkomment at begge lag virker mer lystne på å vise seg frem etter hvilen. Omgangen var fortsatt veldig ung da Craig Noone burde fått sin andre målgivende for dagen.

Han fant nemlig en helt umarkert Kenwyne Jones, som på skuffende vis ikke klarte å styre ballen innenfor stengene.

Fulham var også mer oppfinnsomme. Etter en time ble en Giorgos Karagounis-corner stusset videre til Lewis Holtby, som enkelt utlignet for gjestene.

Åtte minutter senere skulle også Cardiff lykkes på corner. Steven Caulker raget høyest på bakre stolpe, og headet ballen ned i bakken og over Maarten Stekelenburg. Nedelenderen burde imidlertid ha avverget 2-1-målet.

Til tross for at Cardiff nå ledet, stod Solskjær klar til å introdusere Mats Møller Dæhli med tjue minutter å spille. Akkurat da driblet Craig Noone, en av dem som holdt Dæhli ute av laget, seg fri på høyrekanten, og svingte inn nok et godt innlegg.

Jordon Mutch var først på ballen. Deretter gikk ballen via Stekelenburg, før klabb og babb resulterte i nok en nettkjenning for Cardiff.

Svak Mitroglou

Mange har stusset over at Kostas Mitroglou ikke har fått spilletid i Fulham etter overgangen fra Olympiakos i januar. Lørdag fikk vi et slags svar, da Mitroglou var svært anonym før han ble erstattet av Darren Bent ti minutter før slutt.

Bent viste seg heller ikke fra sin vasseste side. Mats Møller Dæhli markerte seg hakket mer.

På overtid hadde han et faretruende løp, der han fintet seg løs fra landslagskaptein Brede Hangelands press. Skuddet til Dæhli ble imidlertid blokkert.

Neste helg møter Fulham Newcastle på hjemmebane, mens det for Cardiff venter en langt tøffere oppgave, nemlig en bortekamp mot Everton.

Les også

  1. - Tans sønn hjelper Solskjær med overganger

  2. Solskjær: - Vi er på rett spor

Les mer om

  1. Engelsk fotball