Fotball

Nykommeren etter målshow: – Det var helt utrolig og fantastisk

Nykommer Marco Tagbajumi ble en av Godset-heltene med sine to mål.

Strømsgodset klatret til fjerdeplass i eliteserien etter å ha knust Haugesund 5-0 fredag, og to mål av nykommeren Marco Tagbajumi ga fansen enda en ny spisshelt denne sesongen.

Nigerianeren med italiensk pass, som har spilt aldersbestemte kamper for Skeid, fikk sjansen fra start mens Marcus Pedersen soner karantene etter tre gule kort.

Strømsgodsets Marco Tagbajum gratuleres her etter scoring mot Haugesund. Foto: Digitalsport

Han takket for tilliten ved å score to mål, før han fikk stående applaus da han ble byttet ut etter 62 minutter.– Det var helt utrolig og fantastisk. Første kamp og to mål. Du kan ikke håpe på noe mer, sier Tagbajumi til TV 2 etter kampen.

27-åringen er på utlån fra kypriotiske AEL Limasol, og har vært innom flere klubber mellom Strømsgodset og tida i Skeid.

– Jeg har flyttet mye rundt, men sånn er det i fotballen. Jeg er glad for å være tilbake i Norge. Jeg har ikke hatt noe forhold til klubben før nå, men de har tatt meg veldig godt imot, fortsetter Tagbajumi.

Høyt balltempo

Strømsgodset presset Haugesund fra start, og fikk uttelling da Lars-Christopher Vilsvik scoret kampens første mål etter 23 minutter.

Øyvind Storflor slo en corner inn foran mål. Vilsvik kom seg løs på bakre stolpe og fikk satt ballen i mål bak Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit. Så scoret Tagbajumi to. Det første kom etter at bortelaget ikke klarte å klarere et angrep, som havnet hos 27-åringen, som banket ballen i mål fra fem meter. 3-0 satte han etter et innlegg fra Bismark Adjei-Boateng.

Adjei-Boateng la på til 4-0 fem minutter før pause, og i andre omgang gjorde han forarbeidet da Mohammed Abu scoret 5-0 målet.

– Jeg er veldig glad. Vi får til mye av det vi øver på hver eneste dag. Vi skal ha høyt balltempo, spille ut til sidene, og komme til innlegg, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Spissene

– Vi har flere som kan score mål, selv om det ikke har vært spissene. Men nå har vi plutselig to stykker, og det er aldri dumt, sier Ingebretsen.

De to midtbanespillerne Iver Fossum og Gustav Wikheim er mestscorende for Strømsgodset denne sesongen. Etter at Pedersen ble hentet fra Brann har han scoret fire mål på tre kamper for drammenserne.

For Haugesund betyr fredagens tap at de holder seg på ellevte plass med 27 poeng.

– Hele den første omgangen bar preg av at vi ikke var på i dag. De får de to første målene på dødballer, og da er egentlig kampen over, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug, og selv om han kaller resultatet for «flaut og pinlig» var han fornøyd med spillernes reaksjon til pause.

– Det som er deilig for meg å se var at de var forbanna selv. Det er godt å vite, for da er det noe å bygge på de sju siste kampene, sier han.

(©NTB)

Les også

Innfører «boplikt»: Marcus Pedersen får ikke bo i Oslo

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. FK Haugesund