AaFK-trener kan være på plass i helga

<p>Aalesund tror på snarlig treneravklaring.</p>

Siste reis? Jan Jönsson har heder, ære, penger og seeding å spille for i kveldens kamp mot BayerLeverkusen. Laget er utslått i Europaligaen, og kampen på fantastiske BayArena kan være svenskenssiste som RBK-trener. Styrets konklusjon på evalueringen av 2012 kan ende med at Jönsson er ferdigsom RBK-trener. Foto: ROY TOMMY BRÅTEN
Siste reis? Jan Jönsson har heder, ære, penger og seeding å spille for i kveldens kamp mot BayerLeverkusen. Laget er utslått i Europaligaen, og kampen på fantastiske BayArena kan være svenskenssiste som RBK-trener. Styrets konklusjon på evalueringen av 2012 kan ende med at Jönsson er ferdigsom RBK-trener. Foto: ROY TOMMY BRÅTEN

– I fotballen kan du aldri fastslå noe, men vi håper at det skal være på plass i løpet av helga, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Sunnmørsposten vet at AaFK har vært i kontakt med ettertraktede Janne Jönsson om jobben. Men siden AaFK håper på en såpass snarlig avklaring er det mer sannsynlig at fjorårets assistenttrener Kent Bergersen – eller noen helt andre – vil få tilbud om jobben.

– Kent er en av kandidatene. Det er det eneste jeg vil si, sier Henrik Hoff.

(artikkelen fortsetter under bildet)

AKTUELL : Kent Bergersen.

I ferd med å konkludere

Ifølge klubbdirektøren regner AaFK med å starte sluttforhandlinger «i løpet av et par dager».

– Vi håper det skal være klart i løpet av helga, men for alt vi vet kan det være at kandidaten vi bestemmer oss for takker nei. Da må vi videre på neste alternativ og da går plutselig dagene. Derfor blir det litt vanskelig for meg å si at det skal skje i morgen, på lørdag eller på mandag, sier Hoff.

Fredag samles de fleste AaFK-spillerne til årets første treningsøkt i Ålesund. Lørdag settes kursen mot Gran Canaria. Henrik Hoff er trygg på at det sportslige er godt ivaretatt uansett.

– Vi har allerede et godt trenerteam som vi er veldig trygg på skal kjøre et godt opplegg inntil en ny hovedtrener er på plass. Det gjør at vi kan bruke tiden vi føler at vi trenger, sier Hoff.

Må ha inn ny person

Inntil videre har Kent Bergersen, Frank Mathiesen og Bjørn Erik Melland det sportslige ansvaret for AaFK. Dersom det ender med at Kent Bergersen får jobben som ny hovedtrener, er AaFK klare på at en ny assistenttrener må inn.

– Det må inn en utenfra uansett hvilken løsning vi går for, fastslår Henrik Hoff.

– Har dere jobbet parallelt med det i tilfelle det skulle bli Bergersen som får jobben?

– Vi har vært obs på at alt kan skje og har prøvd å jobbe parallelt ut ifra det, svarer Hoff.

Tause kandidater

Sunnmørsposten var i kontakt med både Kent Bergersen og Janne Jönsson i går.

– Jeg er i Sverige og står litt vanskelig til nå. Men jeg tror egentlig ikke at jeg har noen kommentar til det du skal spørre om heller, svarte Jönsson og beklaget at han måtte legge på i går formiddag.

Kent Bergersen kommer tilbake til Ålesund i dag. Foreløpig har han ikke hørt noe som tyder på at han vil få tilbud om trenerjobben.

– Jeg har en avtale med klubben om at jeg skal bli underettet dersom det skjer noe, men foreløpig har ikke ikke hørt noe som helst, sier Bergersen.

– Hva svarer du dersom du får tilbudet?

– Jeg har vel sagt at jeg kan være interessert i det om klubben mener jeg er den rette, svarer Bergersen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk