Fotball

Samtlige TIL-spisser skadet før Vålerenga-kampen: – Jeg har aldri opplevd makan

Thomas Lehne Olsen (25) er ute med strekkskade og blir ikke klar til lørdagens kamp mot Vålerenga.

UTE: Thomas Lehne Olsen var på treningsfeltet, men vandret rundt kun i tøflene. Han spiller ikke mot Vålerenga i morgen.
  • Robin Andersen

– Thomas er ikke klar og blir ikke med i morgen, sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø etter fredagens trening.

Flovik fikk vite det før treningen at han ikke blir klar til lørdagens oppgjør mot Vålerenga. Lehne Olsen har spilt samtlige minutter så langt i Eliteserien for «Gutan».

– Hvilke spillere ser du som aktuell på spissplassen?

– Det er primært Mikael (Norø Ingebrigtsen) og (Elhadj) Mour Samb som kan spille spiss av de vi har igjen. Jonas (Johansen) og Magnus (Andersen) har spilt spiss tidligere, men det er de to førstnevnte som er mest aktuell, sier Flovik.

Les også

TIL-spiss sendt til MR-undersøkelse

TIL-treneren ønsker ikke å spekulere hvor lenge han er ute.

– Det er vanskelig å si siden vi fikk tolket MR-bildene i dag. Jeg er optimistisk og håper at det ikke er så mange dager til han er tilbake på treningsfeltet. Helt nøyaktig svar får vi ikke før de neste dagene, sier Flovik.

Spilt spiss tidligere

Lehne Olsen er en langt fysisk sterkere og større spiller enn de to som Flovik lanserer som spissalternativer. Mikael Norø Ingebrigtsen er likevel klar hvis han blir tildelt den oppgaven mot Vålerenga på Alfheim lørdag.

– Jeg har spilt spiss ganske lenge i lavere divisjoner, og spilte spiss mot Bjørnevatn. Jeg trives i den posisjonen også, men jeg blir nok ikke den typen TIL-spiss som er oppspillspunkt og har duellkraft på topp, og jeg har ikke den samme fysikken som Runar (Espejord) og Lehne. Jeg tror jeg kan tilføre mye fart og bakromstrussel hvis jeg blir valgt som spiss, sier Ingebrigtsen.

Norø Ingebrigtsen er toppscorer i TIL med tre scoringer og er i god form om dagen.

– Formen har blitt mye bedre enn det den var i starten av sesongen og i oppkjøringen. Jeg har trent bra og hardt og føler meg i bra form og jeg føler har tatt vare på sjansene jeg har fått i det siste,

Les også

TIL-spiller besvimte da han ikke fikk rullestol på Gardermoen

– Føles utgjort

Alle spissene til TIL er dermed ute. Slobodan Vuk, Runar Espejord og Thomas Lehne Olsen er på skadelista.

– Det er utgjort og det føles veldig spesielt. Jeg har aldri opplevd makan til stang ut på det, men da får vi håpe vi får stang inn på andre ting, sier Flovik.

– Hvordan blir kamplanen nå som Lehne Olsen er ute?

– Den blir naturligvis annerledes, men vi alle har trent ilag siden januar og vi har alle en felles tanke om hvordan vi skal spille. Lehne har spilt hver eneste minutt så langt og vi blir så klart å savne ham, men vi setter på en ny spiss og et nytt press og har bestemt oss for en plan.

Troppen for kampen mot Vålerenga: Jacob Karlstrøm, Gudmund Taksdal Kongshavn, Hans Norbye, Patrick Kpozo, Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Mehdi Dioury, Ulrik Yttergård Jenssen, Christian Landu-Landu, Morten Gamst Pedersen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Gjermund Åsen, Jonas Johansen, Aron Sigurdarson, Fredrik Michalsen, Magnus Andersen, Elhadj Mour Samb

Les mer om

  1. Mikael Norø Ingebrigtsen
  2. Tromsø IL
  3. Bård Flovik