Fotball

Donadoni kritiseres for alt

<p>Italias landslagssjef Roberto Donadoni måtte svare på aggressive spørsmål da han holdt pressekonferanse dagen etter 0-3-tapet mot Nederland.</p>

GEPA-0906086441 - BERN,SCHWEIZ,09.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Niederlande vs Italien, NED vs ITA. Bild zeigt Teamchef Roberto Donadoni (ITA).Foto: GEPA pictures/ Christian Ort
  • 100% Sport

Han ble kritisert for alt fra laguttak, formasjonsvalg og bytter til at han ikke hevet stemmen i intervjuer etter det ydmykende tapet.

– Ble vi overkjørt? Det er din vurdering, sa landslagssjefen da de kritiske spørsmålene veltet mot ham.

– Det eneste sikre er at vi tapte i går kveld. Og alt vi kan gjøre er å rette opp ting til neste kamp.

Han ble konfrontert med at Tuttosport brukte overskriften «Gi oss Lippi tilbake», om forgjengeren som førte Italia til VM-gull i 2006. Og at hans gamle trener i Milan, Arrigo Sacchi, hadde beskrevet laget som en Ferrari uten bensin.

– Ærlig talt ventet jeg at kritikken skulle bli hard, sa Donadoni. Men han syntes det ble for mye da han også ble kritisert for at han etter kampen svarte på spørsmål i en monoton stemme, uten å virke sint eller opprørt.

– Mamma mia! Å kritisere noen for stemmeleiet blir helt feil.

ALT OM EM:

  • 100% EM-spesial
  • EM-quiz — vinn iPod
  • Resultatbørsen
  • Toppscorerlisten
  • EM-troppene
  • WEB-TV

Aggressivitet

Italia fikk sitt største tap siden 0-3-tapet mot Sverige i EM-kvalifisering i Napoli for 25 år siden (også da som regjerende verdensmester), og det største i sluttspill noensinne.

Donadoni kritiseres både for sin 4-3-3-formasjon, for at han bruker for mange Milan-spillere, at det ikke er nok rutine i laget, og for stort sett alt annet han har foretatt seg. Selv fant han en ting å sette fingeren på: I motsetning til pressen er ikke spillerne aggressive nok.

– Nederland pådro seg 19 frispark, vi bare 10. Det viser at de var mer aggressive enn oss. Noen spillere virker også slitne etter en lang sesong, og formen er ikke som den var for noen måneder siden.

Donadoni har fortsatt fotballforbundets tillit.

– I kvalifiseringen startet vi med ett poeng på de to første kampene, og vi reiste oss. Jeg håper vi gjør det samme i sluttspillet, sa forbundspresident Giancarlo Abete.

(©NTB)

Les mer om

  1. Fotball-EM