Fotball

Rekdal henter inn nye unggutter: Her er alt du trenger å vite før Start-Jerv

Kjetil Rekdal sender ned nye unggutter til Spania, mens Arne Sandstø og Jerv vil fortsette framgangen i ny formasjon.

Start-gjengen gjennomførte en rolig trening søndag.
  • Steffen Stenersen

MARBELLA: Mandag ettermiddag møtes Start og Jerv til treningskamp i Marbella.

Det blir Jervs siste kamp under oppholdet, mens Start skal spille to kamper til mot henholdsvis Inter Turku og Bodø/Glimt før de reiser hjem igjen torsdag 14. mars.

Men mandag møtes de to sørlandslagene for siste gang før seriestart. Her får du det du trenger å vite før kampen:

Start

Aron Sigurdarson starter mot Jerv mandag.

Spilte 0–0 mot Nest-Sotra fredag, og Kjetil Rekdal var ikke veldig fornøyd med det han fikk se av sine elever. Nå venter en kamp hvor han gjør store endringer i elleveren fra sist.

På trening søndag var dette laget som ble drillet:

Isaac Twum, Damion Lowe, Johannes Eftevaag – Mikael Ugland, Tobias Christensen, Afeez Aremu, Sander Sjøkvist – Aron Sigurdarson, Kristján Flóki Finnbogason, Kasper Skaanes.

Men Rekdal er kjapp til å varsle at dette ikke nødvendigvis blir laget mandag. Damion Lowe er usikker etter å ha slitt med en skade. Keeperne Jonas Deumeland og Alexander Pedersen skal stå en omgang hver.

Les også

Mathisen om deler av Start-stallen: – En gjeng med spillere som gir blaffen

I tillegg har unggutten Altin Ujkani reist hjem grunnet en skade. Erstatningen blir tre nye unggutter fra Starts egne rekker. Jørgen Myhre, Arian Gundersen og Kristian Lien slutter alle seg til Starts tropp i Marbella. Derfor kan det også være aktuelt at en eller flere av dem starter.

– Vi ønsker ikke at det skal bli for mange unggutter heller, sier Rekdal.

En som får spille er Johannes Eftevaag. 17-åringen er på sin første treningsleir med A-laget. Her er hans tanker før kampen:

Mathias Bringaker trente ikke søndag grunnet en liten skade under foten, men er trolig klar til spill mandag.

– Jeg vil se igjen det vi jobber med. Jeg vil se innlevelse, at vi er til stede og jobber knallhardt for å prestere best mulig. Det viktigste er at folk trenger kamptrening, sier Rekdal.

Han sier han trolig stiller sterkest mulig i treningskampene mot Bodø/Glimt og Strømsgodset, som blir de to siste før Aalesund kommer til seriestart.

Jerv

Jervs nysignering Markus Brændsrød (i midten) får noen beskjeder fra assistenttrener Jahn Robert Holmgren. Thomas Zernichow til venstre.

Jerv kommer fra seier mot latviske Ventspils, en kamp som i ettertid har blitt etterforsket for kampfiksing.

Grimstad-laget har hentet inn Markus Brændsrød til klubben på lån, og han spiller mot Start. Det er dog usikkert om han starter og spiller 90 minutter, ettersom han spilte 45 minutter i treningskamp for Sogndal for noen dager siden.

Les også

Han blir Jervs nye spiss – kan spille mot Start mandag

Benjamin Boujar står i mål, ettersom Øystein Øvretveit sto forrige kamp. Ellers varsler Sandstø at han vil stille så sterkt som mulig, og at det trolig ikke blir mange forandringer fra laget som slo Ventspils.

Arne Sandstø håper også at Start stiller sterkest mulig:

Jerv har denne vinteren lagt om formasjon til 3–5–2, og håper at det skal være grepet som gjør at klubben kan ta noen steg opp på tabellen denne sesongen.

– Spillerne har hatt en formasjon i flere år, og nå har de vært med på å bestemme at vi skal endre litt. Det er en suksessfaktor at de føler de er med på å bidra selv. Bare en liten endring kan gi fornyet tro, og det kommer vi til å få effekt av, sier Sandstø.

Les også

Jerv avslo bud fra Start på «gullkalven»

– Det har sett spennende ut i hele vinter. Vi testet det litt i fjor høst, fikk ikke helt den uttellinga i mål som vi ikke følte vi fikk ut. Nå har vi jobbet med det, og det ser bra ut. Jeg tror det kan passe oss veldig godt, og spillerne synes det er veldig gøy, sier Daniel Aase.

Daniel Aase og Benjamin Boujar er to av Jerv-spillerne som mandag møter sine tidligere lagkamerater:

For Jerv gjenstår Arendal og Sandnes Ulf i de to siste treningskampene før seriestart.

Kampstart i Marbella er 16.30. Kampen kan du følge på fvn.no.

Les mer om

  1. IK Start
  2. FK Jerv