Fotball

Brann-spillerne skulle bare kjøpe seg burger på Voss. Så skjedde dette.

– Jeg tror de som jobbet på bensinstasjonen fikk seg et lite sjokk, sier Brann-helten Fredrik Haugen (24).

En gjeng supportere Brann-sanger for spillerne mens de kjøpte seg mat på en bensinstasjon i Voss på vei hjem fra Sogndal.
 • Fredrik Saltbones

Brann gikk seirende ut av det elleville vestlandsderbyet i Sogndal lørdag kveld. På vei hjem til Bergen fikk Brann-spillerne merke supporternes glede.

Tilfeldigheter gjorde det til at supporterbussen og spillerbussen havnet på samme ferge (fra Mannheller til Fodnes), og da spillerbussen stoppet på en bensinstasjon i Voss for å kjøpe litt mat, gjorde supporterbussen det samme.

– Tror de fikk seg et lite sjokk

– Jeg tror de som jobbet på bensinstasjonen fikk seg et lite sjokk, forteller Fredrik Haugen, som scoret det avgjørende 3–2-målet mot Sogndal, dagen derpå.

Mens Brann-spillerne sto i kø for å kjøpe seg burger eller annen mat, kom plutselig en haug med supportere ravende inn i butikklokalet. Supporterne sang høylytt og hyllet sine Brann-helter mens de klappet og jublet.

Se videoen her:

– Det så ut som spillerne ble overrasket. Noen smilte, noen sang med og noen så ut som om de ikke skjønte så mye av hva som skjedde, forteller Brann-supporteren Sean Røskeland som filmet seansen og la det ut på Twitter.

Les også

«Hvis du ikke bryr deg om Brann, går du glipp av noe vidunderlig»

– Norges beste supportere

– Jeg har spilt i Brann i noen år nå, så dette er jeg blitt vant til. Supporterne er akkurat som de pleier å være, sier Fredrik Haugen, som selv kjøpte en is på bensinstasjonen.

Fredrik Haugen (t.v) ble matchvinner for Brann mot Sogndal i går. Han synes bare det var morsomt at supporterne gjorde mye ut av seg på vei hjem til Bergen.

– Det var bare gøy. Når vi leverer, så leverer supporterne også. Det er ingen tvil om at vi har de beste supporterne i Norge. Det er mange hundre supportere som reiser på hver eneste bortekamp. Det er deilig å kunne glede dem som tar seg tid til å reise på hver eneste kamp. Jeg tror supporterne hadde det gøy i går, sier midtbanespilleren.

– Det var nok de som jobbet på bensinstasjonen som fikk seg lite sjokk. Jeg tror de tjente seg litt ekstra penger og opplevde spesiell stemning inne der, legger han til.

 • Lest denne? Eirik Bakke forbannet på Brann-trener

Også på fergen sang Brann-supporterne for spillerne:

Les også

 1. Bakke om Brann-spiller: – Han får bare være i Brann. Sånne spillere vil jeg ikke ha.

 2. Haugen fullførte snuoperasjonen med perlescoring

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Brann
 2. Voss
 3. SK Brann
 4. Sogndal Fotball
 5. Eliteserien
 6. Fredrik Haugen
 7. Sogndal