Fotball

"Vålerenga? Jeg har vel gått opp og ned i vekt fem ganger siden jeg hadde noe med dem å gjøre ..."

<p>Snart 25 kilo lettere, men LSK-trener Tom Nordlie må ha en seier mot gamleklubben Vålerenga i dag skal han bli en lettet mann.</p>

Tommen
  • Øyvind Nordli

— Nå maser folk og dere i mediene om at LSK-spillerne virker tunge i beina. Nå snakker folk om at vi har trent for hardt før seriestarten. Tom Nordlie-testen her, og Tom Nordlie-testen meg der. Men faktum er at vi har trent mindre enn hva vi gjorde i fjor. Mindre!

Sier Lillestrøm-trener Tom Nordlie. I kjent stil. LSK-treneren er selvsagt synlig oppgitt over kritikken mot laget, den som kom i store overskrifter etter søndagens 2-4 tap mot Stabæk på Nadderud.

Romeriksklubben ble nærmest rundspilt etter pausen mot et hyperoffensivt Stabæk. LSK ble overkjørt av et motstanderlag som tok i bruk de virkemidlene som nettopp Kanarifuglene skulle bygge sitt spill på i år: angrepsfotball i raske overganger.

I stedet virket LSK utydelige i sin spillestil. Vidar Riseth, John Anders Bjørkøy og Simen Brenne - for å nevne noen - ble løpende rundt i et tilsynelatende uorganisert fotballag. Urytmisk. Uten kraft i angrepsspillet. Og resultatløst.

Ikke akkurat hva Tom Nordlie står for som trener.

- Eller?

— Vi er litt urytmiske, ja, litt taktisk dårlige og trenger å justere noe defensivt. Nå er vi redde for å gjøre feil. Vi blir for konsekvensfokuserte, men det kan vi få gjort noe med. Mandag tok jeg med et bredt spekter av spillere - fra kaptein, visekaptein, etablerte spillere samt nykomlinger til et møte. Jeg fikk alle de svarene jeg trengte. Vi er enige om at det er veldig lite som skal til før vi er der igjen, hevder Nordlie.

Hørt om tabellen

Tabellen kunne vært ensbetydende med krise. Den viser at LSK ligger aldeles sist. I fjor hadde de full pott etter to serierunder, i år ett poeng - fra serieåpningen mot Tromsø.

Slikt harmonerer rimelig dårlig med visjonene og målene. Og med LSKs mektige eier, Per Berg og hans prestisjeprosjekt som heter Tom Nordlie. Investoren satte nærmest sitt eget ettermæle på spill da han hentet inn Nordlie til LSK for to sesonger siden på bekostning av Uwe Rösler.

Alt for at LSK igjen skal hente hjem sitt første seriemesterskap til Åråsen på 19 år.

Men det er kun spilt to serieomganger, og jumbo-Nordlie sier han gir blaffen i mistrøstig lesning. LSK-treneren påstår han ikke engang har sett "Tabellen, eliteserien 2008".

- Noen har fortalt meg om at vi ikke leder. Tabellen er noe NTB driver og regner ut, kontrer han og smiler.

Men fortsetter med litt mer alvor.

— Vi har hatt en vintersesong uten flyt. Og Bjørn Helge Riise ble skadet på treningen igjen, og kanskje blir han borte i lang tid. Men hva kan jeg gjøre? Alt hva jeg har lært etter over 20 år som trener, er å ta tak i det jeg konkret kan påvirke. Jeg vet ingen ting om den tabellen.

Supporterbråk

På en måte har Tom Nordlie og LSK-spillerne sluppet billig unna denne uken. Etter kampen på Nadderud har nesten alt handlet om uskikkelige supportere. I skyggen av turbulensen har Nordlie og laget fått jobbe stort sett i fred inn mot dagens viktige kamp.

LSK mot Vålerenga er en fotballklassiker. Der alt kulminerer i en eneste sak - nemlig viktigheten av å vinne. Og kanskje er den viktigere enn veldig lenge for LSK.

For taper hjemmelaget i dag, blir det garantert ikke fred å få til uken.

- Hvordan blir det å møte Vålerenga igjen (som Nordlie fikk sparken fra etter at Oslo-laget rykket ned fra eliteserien i 2000)?

- Vålerenga? Jeg har vel gått opp og ned i vekt fem ganger siden jeg hadde noe med dem å gjøre!

Les også

  1. Optimistisk Nordlie

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21135344192544
2Molde21125451262541
3Kristiansund2112272925438
4Rosenborg21114643271637
5Viking2110564140135
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien