Fotball

Kypros forenet i fotballen

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sa tirsdag at de har forhandlet fram en historisk avtale slik at Kypros er blitt en fotballnasjon.

Kypros.
  • NTB

Etter delingen av Kypros i 1974 hvor landet ble delt i en gresk og en tyrkisk del ble også fotballen delt i to leire.

Avtalen ble undertegnet ved FIFA-hovedkvarteret i Zürich tirsdag av presidenten Det kypriotiske fotballforbundet (CFA), Costakis Koutsokoumnis, og sjefen for Det tyrkisk-kypriotiske fotballforbundet (CTFA), Hasan Sertoglu. Både FIFA-presidenten Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini var til stede.

— Både CFA og CTFA har i dag vist hele verden et eksempel på hvordan fotballen kan brygge broer og gjenforene folket igjen etter en lengre periode med konflikt, sa FIFA-president Sepp Blatter.

— Jeg vil takke Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for deres bidrag til å få til denne banebrytende avtalen på plass.

CTFA skal etter avtalen bli en del av CFA som ett forbund under deres regler. Dessuten vil CFA fortsette som medlem av FIFA og UEFA.

Øylandet Kypros har vært delt i to siden tyrkiske tropper okkuperte den nordlige ene tredelen av landet. Den tyrkisk-kypriotiske republikken er bare blitt anerkjent av Tyrkia.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Kypros