Fotball

Hamburg skjermer Ciljan

<p>Per Ciljan Skjelbred får ikke gi intervjuer etter å ha havnet utenfor laget i HSV.</p>

FotballTyskland04.08.2011Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYPer Ciljan SkjelbredFussball, Hamburger SV, Training
  • Christian Skare Stendal

Hamburg-klubben har lagt ned presserestriksjoner for Skjelbred, etter at HSV-ledelsen har merket seg en interesse for at den tidligere RBK-spilleren ligger og vaker mellom benken og det å være helt utenfor kamptroppen.

Statistikksenter Bundesliga:

  • tabellen | kampene | kort | toppscorer

– Vi har bestemt at han ikke får gi intervjuer for tiden. Han trenger å få spilt noen kamper først , sier en representant for klubben til Adresseavisen.

I Norge er journalistene vant til å kunne prate med en hvilken som helst spiller i forbindelse med hvilken som helst trening, og det er som regel også mulig å få tak i eliteseriespillerne på telefon.

Slik er det ikke i det store utland, poengterer RBKs sportssjef Erik Hoftun.

– Det er mye mer restriktivt når det gjelder tilgang på spillere i de store ligaene, som i England og Tyskland, sier han.

– Hvorfor tror du Hamburg har valgt å skjerme Skjelbred?

– Det må du nesten spørre dem om, men sånn som jeg tenker må det være for å slippe negative skriverier om laguttak og sånne ting.

Hoftun sier at Rosenborg ønsker et åpent forhold mellom klubben og pressen, og at en slik strategi som HSV bruker rundt Skjelbred nå ikke har vært vurdert i Rosenborg.

— Vi har av og til styrt spillere i spesielle situasjoner, blant annet når vi har sett at det har blitt litt mye, men ikke nektet dem å prate, sier han.

Les også

  1. Snipp, snapp, snute

  2. Er høyreback på trening

  3. Vil kopiere RBKs talentmodell

  4. Ciljan videre i cupen

Les mer om

  1. Tysk fotball